Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila jučer u 22:30 na autocesti A1 poginula je jedna osoba, a više ih je ozlijeđeno, među njima i jedno dijete.


Trostruki sudar sinoć na autocesti A1 kod mjesta Maletići u Karlovačkoj županiji izazvao je 51-godišnji vozač " golfa" koji je 11 kilometara vozio u suprotnom pravcu, izvijestila je jutros karlovačka Policijska uprava.

Vezani članci HGSS Gospić u akciji spašavanja - 3 Dvoje planinara na cesti prema Zavižanu zahvatila mećava, spašavao ih HGSS Nesreća na autocesti OBAVEZNO očistite led s krova automobila, inače ste opasni za sve oko sebe!

U sudaru tri osobna automobila poginula je 25-godišnja Slađana B. iz Drenovaca iz automobila "nissan sunny" županjske registracije, a njezina 24-godišnja suputnica R.G. teško je ozlijeđena, kao i V.P. 51-godišnji vozač "VW golfa" gospićke registracije, koji je sudar uzrokovao, te 31-godišnji putnik M.Č. iz "volva" zadarske registracije. Lakše tjelesne ozljede zadobilo je još pet osoba, priopćila je policija.

Trostruki se sudar dogodio u 22,25 sati, kada je 51-godišnji Brinjanin V.P. "golfom" na prometni trak prema jugu ušao na ulazu "Bosiljevo 1" i vozio 11 kilometara suprotno, u smjeru Zagreba. "Golfom" je najprije udario u "nissan", a zatim i u "volvo".

Materijalna šteta procjenjena je na oko 47 tisuća kuna.

Istražni sudac Mladen Kosijer kazao je da se nakon sinoćnjeg očevida tijekom dana očekuje i istražni zahtjev za pokretanje kaznene odgovornosti vozača "golfa", koji je sada na liječenju u karlovačkoj Općoj bolnici.

Zbog očevida i sanacije mjesta sudara promet autocestom u pravcu juga bio je u prekidu do 2,55 sati.