Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj 'nanbudo'

Umjesto presude, suđenje Ferenčaku i Turkoviću ponovno otvoreno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje za nezakonitu prodaju gradskog zemljišta u javnosti poznato i kao slučaj 'nanbudo' danas, suprotno najavama, nije okončano prvostupanjskom presudom bivšem saborskom zastupniku HNS-a i predsjedniku Hrvatskog nanbudo instituta Srećku Ferenčaku te njegovom suradniku Petru Turkoviću.

Objava nepravomoćne presude bila je najavljena za danas poslijepodne, no sudsko vijeće zagrebačkog Županijskog suda odlučio je ponovno otvoriti glavnu raspravu u slučaju u kojem se Ferenčak i bivši izvršni direktor Nanbudo instituta Turković terete da su nezakonito zaradili više od 9,5 milijuna kuna. Sudac Zdravko Majerović pojasnio je da se slučaj, nakon što je nedavno okončan obranama optuženika te završnim riječima obrane i optužbe, ponovno otvara zbog prikupljanja dodatnih dokaza. Riječ je, između ostalog, o dokumentaciji Financijske agencije i Zagrebačke banke.

Pročitajte i ovo Zemljište koje će država dati Crkvi Okončan višegodišnji spor FOTOGALERIJA Ovo su zemljišta koja će država dati Crkvi u zamjenu za Dinamov stadion Potpisivanje sporazuma Dinamov stadion "Nema više prepreka za izgradnju novog stadiona u Maksimiru": Plenković otkrio kada bi mogao biti gotov

Ferenčaka i Turkovića tužiteljstvo tereti da su zajedno i po dogovoru zloporabili položaj i ovlasti s ciljem da trgovačkom društvu u Ferenčakovu vlasništvu i Turkoviću osobno pribave materijalnu dobit veću od 9,5 milijuna kuna. Oni su, naime, od grada Zagreba 1996. po povoljnim uvjetima otkupili zemljište namijenjeno izgradnji centra za invalide, a potom ga po višestrukoj cijeni prodali Konzumu. U svojim obranama optuženi su odbacili sve što im se stavlja na teret ističući da su u projekt uložili vlastiti novac te da nikoga nisu oštetili. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene