Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Umirovljenica stradala u požaru preminula od srčanog udara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
77-godišnjakinja, koja je u petak cigaretom izazvala požar u Domu za starije i nemoćne osobe 'Maksimir', preminula je od zatajenja rada srca. Smrt je nastupila nakon što je vatra buknula, vjerojatno do šoka koji je doživjela.

Prema izvješću policije nesretnoj je ženi iz ruke ispala cigareta čiji je žar zapalio njezinu odjeću.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Simptomi infarkta Kako spriječiti doživotne ožiljke na srcu? Slika nije dostupna Cjepivo zaštita od infarkta? Gripa može potaknuti srčane udare

'Nakon što se sve to dogodilo, žena je najvjerojatnije doživjela srčani udar', rekla je Aleksandra Ljuba, glasnogovornica zagrebačke Policijske uprave. 

uzrok smrti utvrđen je obdukcijom koju je obavio Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku. 

U policiji je rečeno da je 77-godišnja žena bila živa dok su je medicinske sestre pokušavale izvući iz sobe, a najvjerojatnije je zbog straha doživjela infarkt.

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje Zvonimir Šostar sinoć je izjavio, pozivajući se na rezultate obdukcije i policijske istrage, da je žena umrla od zatajenja srca dok je pušila, prije nego što je vatra buknula.

Ljuba je rekla kako je drugi dio policijskog očevida utvrđeno da je ženi dok je pušila, najverojatnije na sintetički donji dio trenirke pao žar s cigarete ili opušak, nakon čega joj se zapalila odjeća, a vatra se zatim proširila na cijelu sobu koja je potpuno izgorjela.

Veći dio hodnika Doma je začađen, rastaljeni su dijelovi nekoliko rasvjetnih tijela, a na prozorima je popucalo staklo. Liječnička pomoć pružena je 21 štićeniku Doma u četiri zagrebačke bolnice, a sedmero njih lakše je ozlijeđeno zbog udisanja ugljičnog monoksida.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene