Policija je u Podstrani uhitila tri ruska državljanina za koje se sumnja da su opljačkali zlatarnicu u središtu Splita u noći s 3. na 4. studenog.

Galerija


Tri ruska državljana privedena su u policijskoj akciji u Podstrani, a njih se sumnjiči da su prije tjedan dana provalili i opljačkali zlatarnicu u središtu Splita.

Vezani članci Brat Filipa Zavadlava - 2 Brat trostrukog ubojice ipak nije svjedočio: "Znam momke koji su me pretukli" Muškarac s pištoljem (Ilustracija: Getty Images) Podstrana: Zaustavljao automobile i vozačima prijetio pištoljem, policija ga uhitila

Rusi su u Podstrani, mjestu kraj Splita, unajmili apartman, a policija je kod njih pronašla i ukradeno zlato, piše Dalmatinski portal.

Policija će detalje ove akcije objaviti u srijedu na konferenciji za novinare.

Iako su stanovnici Podstrane tijekom večeri javljali da su se tijekom policijske akcije čuli i pucnji, u splitskoj policiji tvrde da nisu koristili oružje.

Vlasnici zlatarnice su nakon pljačke za Dnevnik Nove TV otkrili da su pljačkaši odnijeli oko sedam kilograma zlata. Zaštitnu roletu podigli su daljinskim upravljačem, nakon čega su razbili ulazna vrata i ušli u prostor zlatarnice. 

"Dalje je bilo razbijanje, pokupili su sve za minutu i pol", otkrio je nakon pljačke Ivan Đonlić, vlasnik zlatarnice.

Njegovi sin Josip otkrio je razmjere pljačke. "Šteta je ogromna, odnijeli su skoro sve. Prema nekim procjenama otprilike dva milijuna kuna robe. Nismo osigurani, trošak je kompletno naš, shrvani smo, ali idemo dalje", rekao je tada Josip.