Obavijesti Video Pretražite Navigacija
tjedan dana nakon pljačke

Uhićeni pljačkaši splitske zlatarnice: Policija upala u apartman u Podstrani i privela trojicu Rusa, pronađeno i zlato

Pljačka zlatarnice u Splitu (Foto: Dnevnik.hr) - 4
Pljačka zlatarnice u Splitu (Foto: Dnevnik.hr) - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Pljačka zlatarnice u Splitu (Foto: Dnevnik.hr) Pljačka zlatarnice u Splitu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Pljačka zlatarnice u Splitu (Foto: Dnevnik.hr) Pljačka zlatarnice u Splitu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Pljačka zlatarnice u Splitu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Pljačka zlatarnice u Splitu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Pljačka zlatarnice u Splitu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Pljačka zlatarnice u Splitu (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Pljačka zlatarnice u Splitu (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Galerija 1/5 >>
Policija je u Podstrani uhitila tri ruska državljanina za koje se sumnja da su opljačkali zlatarnicu u središtu Splita u noći s 3. na 4. studenog.

Tri ruska državljana privedena su u policijskoj akciji u Podstrani, a njih se sumnjiči da su prije tjedan dana provalili i opljačkali zlatarnicu u središtu Splita.

Pročitajte i ovo Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici

Rusi su u Podstrani, mjestu kraj Splita, unajmili apartman, a policija je kod njih pronašla i ukradeno zlato, piše Dalmatinski portal.

Policija će detalje ove akcije objaviti u srijedu na konferenciji za novinare.

Iako su stanovnici Podstrane tijekom večeri javljali da su se tijekom policijske akcije čuli i pucnji, u splitskoj policiji tvrde da nisu koristili oružje.

Vlasnici zlatarnice su nakon pljačke za Dnevnik Nove TV otkrili da su pljačkaši odnijeli oko sedam kilograma zlata. Zaštitnu roletu podigli su daljinskim upravljačem, nakon čega su razbili ulazna vrata i ušli u prostor zlatarnice. 

"Dalje je bilo razbijanje, pokupili su sve za minutu i pol", otkrio je nakon pljačke Ivan Đonlić, vlasnik zlatarnice.

Njegovi sin Josip otkrio je razmjere pljačke. "Šteta je ogromna, odnijeli su skoro sve. Prema nekim procjenama otprilike dva milijuna kuna robe. Nismo osigurani, trošak je kompletno naš, shrvani smo, ali idemo dalje", rekao je tada Josip. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene