Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U suradnji šibensko-kninske i splitsko-dalmatinske policijske uprave u Kninu je uhićen 36-godišnji državljanin Republike Hrvatske s boravištem na području Srbije, zbog sumnje da je 1991. i 1992. godine u Kninu kao čuvar zatvora 'Stara bolnica' počinio ratni zločin kršeći pravila međunarodnog prava, priopćila je danas šibenska policija.


Policija ne otkriva identitet uhićenog, a prema pisanju nekih medija riječ je o Saši Počući, stražaru u kninskom zatvoru tijekom SAO Krajine, koji je i mogući svjedok u istrazi protiv Dragana Vasiljkovića i koji je priveden dok je jučer u Kninu podnosio zahtjev za produljenjem putovnice.

Vezani članci Knin - 4 Ovaj grad pun je jedan dan u godini, a stanovnici njegova zaleđa nemaju ni osnovno - vodu: Ipak, dom je najbržeg Hrvata na kojeg se ozbiljno računa Marko Jelić - 3 Marko Jelić iz Knina u utrci za župana: "Svi su jednaki i to želim poručiti županiji. Zaostajemo, a za to nema valjanog razloga“

'Nad 36-godišnjim muškarcem provodi se kriminalistička obrada zbog sumnje da je u kninskom zatvoru kao pripadnik paravojnih srpskih postrojbi mučio, nečovječno postupao, nanosio velike patnje, tjelesne ozljede i teško narušio zdravlje većeg broja ratnih zarobljenika s područja Knina Drniša i Splita', kaže se u priopćenju iz PU šibensko-kninske.

Kako se dodaje u priopćenju, tijekom dosadašnje kriminalističke obrade prepoznalo ga je više osoba, bivših zatočenika zatvora 'Stara bolnica'.

Nakon završene kriminalističke obrade 36-godišnji muškarac bit će priveden u istražni centar Županijskog suda u Šibeniku, zaključuje se u priopćenju šibenske policije.