Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Likvidirana kći odvjetnika Zvonimira Hodaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na stubištu zgrade u ulici Pavla Hatza, u Zagrebu, oko 11 sati hicima iz vatrenog oružja ubijena je 26-godišnja Ivana Hodak, kći odvjetnika Zvonimira Hodaka, koji trenutačno zastupa generala Vladimira Zagorca.

Prema neslužbenim informacijama, nakon ubojstva iz zgrade je izletio i pobjegao mlađi muškarac.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pretres sjenika nije zakonit? 'Sudsko vijeće će donijeti novu odluku o dokazu' Slika nije dostupna Nije kobnog dana kupio šampon Suđenje: Šlogar nije kupio skupi šampon

Jedan od prolaznika izjavio je novinarima da je iz zgrade u kojoj je pronađena mrtva Ivana Hodak oko 11 sati istrčao nemaskirani muškarac, u dobi između 30 i 35 godina, odjeven u sivu jaknu, i pobjegao prema Trgu bana Josipa Jelačića.

>> Svjetski mediji u prvi plan stavljaju odnos Z. Hodaka i Zagorca

>> Sanader: Konačno je došao trenutak za obračun s mafijom

>> Odvjetnička komora potresena ubojstvom Ivane Hodak

>> Bandić: Sigurnost građana je poljuljana

>> Zagorčeva austrijska odvjetnica zabrinuta nakon umorstva

Očevidac je izjavio da nije čuo hice, no da je odmah pomislio da se 'događa nešto čudno'. Prema neslužbenim informacijama, Ivana Hodak smaknuta je s dva hica.

Ubrzo je, kaže, na mjesto događaja stigla hitna pomoć i specijalci. Ulaz zgrade je blokiran policijskom trakom, a uokolo je velik broj policajaca.

Zagreb je nakon ubojstva bio u blokadi - policija je blokirala sve veće izlaze iz grada, a grad je nadlijetao i policijski helikopter u potrazi za počiniteljem.

Na očevid je izašao sam vrh Ministarstva unutarnjih poslova i PU zagrebačke.

Na pitanje radi li se o klasičnoj mafijaškoj egzekuciji, načelnik Ureda ravnatelja policije, Dubravko Novak, u Dnevniku Nove TV odgovorio je da se radi o rukopisu hladnokrvnog i okrutnog ubojice.

'Mi smo formirali posebni stručni tim koji se bavi ovim slučajem, koji će raditi neprekidno i nadamo se da ćemo počinitelja uskoro privesti licu pravde, rekao je Novak i dodao da je do sada na obavijesni razgovor privedeno više od 30 osoba. 

Neslužbeno doznajemo kako je policija na obavijesni razgovor privela i Ivaninog dečka, koji je ujedno i odvjetnik Hrvoja Petrača, Ljubu Pavasovića Viskovića.

Kći poznatog zagrebačkog odvjetnika te bivše ministrice i potpredsjednice Vlade krajem 90-ih godina, Ljerke Mintas Hodak, ubijena je u zgradi koja se nalazi niti stotinjak metara od sjedišta PU zagrebačke.

>> Milanović: Očito je da imamo posla s mafijom

>> Čačić: Postoji sprega vlasti i kriminala

Ivana Hodak bila je odvjetnička vježbenica. Policija još nije potvrdila identitet žrtve.

Mesić saziva sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost zbog "groznog zločina"

Ubojstvo kćeri odvjetnika Zvonimira Hodaka je grozan zločin, rekao je predsjednik Republike Stjepan Mesić u ponedjeljak u Evianu te potvrdio da će zbog toga sazvati sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost.

To je jedan grozan zločin i suosjećam sa svima onima koji su pogođeni, posebno s roditeljima, rekao je Mesić u Evianu gdje sudjeluje na međunarodnoj konferenciji.

Na novinarsko pitanje hoće li zbog toga slučaja sazvati sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost Mesić je odgovorio potvrdno.

'Treba sigurno poduzeti radikalne mjere, no spadaju li u to i ostavke, to neka prosude oni kojih se to tiče', odgovorio je predsjednik Mesić na pitanje trebaju li se u Hrvatskoj dogoditi i neke ostavke zbog nizanja ubojstava i napada koje policija i nadležna tijela nisu riješili.

'Ovo nije prvo ubojstvo, građani moraju biti uznemireni i nadam se da će i MUP i sve institucije koje brinu o sigurnosti građana poduzeti najenergičnije mjere da se uvede sigurnost za građane i za njihovu imovinu', rekao je Predsjednik.

Mesić nije želio nagađati o tome kome je odaslana poruka ubojstvom 26-godišnje kćeri odvjetnika Ivana Hodaka, branitelja generala Zagorca izručenog prošlog tjedna Hrvatskoj gdje će mu se suditi za zločin pronevjere.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene