Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Odvjetnička komora potresena ubojstvom Ivane Hodak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska odvjetnička komora izvijestila je danas su njeni članovi potreseni ubojstvom mlade odvjetničke vježbenice Ivane Hodak.

'Hrvatski odvjetnici i odvjetnički vježbenici potreseni su tim zločinačkim činom, koji nema bilo kakvog opravdanja i koji najviše govori o društvu u kojemu se zločin dogodio. Govori o ulasku u društvo bezumlja, potpunom podcjenjivanju ljudskog života i dostojanstva. Zločin koji je počinjen nije samo zločin prema našoj mladoj kolegici Ivani, prema njezinim roditeljima, već je i zločin prema odvjetništvu u cjelini, prema pravnoj državi, prema svim državljanima naše domovine', navodi se u priopćenju HOK-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pretres sjenika nije zakonit? 'Sudsko vijeće će donijeti novu odluku o dokazu' Slika nije dostupna Nije kobnog dana kupio šampon Suđenje: Šlogar nije kupio skupi šampon

Od 1972. do danas u Hrvatskoj je ubijeno šest odvjetnika - Josip Brbot (1972.) ubijen je odvjetnik, Josip Guberina (1977.), Boško Ojkić (1989.), Harja Prohić (1999.), Marija Brnić Bljakaj (2002.) i Hrvoje Lešić (2006.).

No, u HOK-u ističu da je ubojstvo Ivane Hodak posebno teško jer se radi o najmlađoj pripadnici odvjetničke profesije koja je doslovno likvidirana.

'Riječi su nedostatne za opisati osjećaj koji je ova vijest izazvala, ali se ne može ne upitati gdje mi to živimo i kakvu to zaštitu kao odvjetnici i kao građani imamo. Hoće li ovaj svirepi čin, neprimjeren ljudskome rodu, konačno uzdrmati one koji su za to zaduženi, omogućiti odvjetničkoj profesiji da bez opasnosti za život obavljaju svoj odgovoran i težak, a u ovom trenutku očito i pogibeljan poziv', ističu u HOK-u.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene