Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zagorčeva austrijska odvjetnica zabrinuta nakon umorstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bečka odvjetnica Elisabeth Rech boji se da postupak protiv njezina branjenika Vladimira Zagorca u Hrvatskoj nakon umorstva kćeri njegova branitelja Zvonimira Hodaka ne može više biti pravičan.

'Mi sigurno nećemo tek tako prijeći preko toga', izjavila je Elisabeth Rech u ponedjeljak u Beču, pogođena umorstvom kćeri njezinog kolege, kako prenosi austrijska novinska agencija APA.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Intervjui za strane medije Hodak pokušava internacionalizirati presudu Zagorcu Slika nije dostupna Iako presuda nije pravomoćna 'Mesić se oduzimanjem odlikovanja ne miješa u pravosuđe'

'Pravičan postupak u Hrvatskoj u ovim okolnostima ne može se provesti', naglasila je Reich, tvrdeći da su se ostvarila njezina strahovanja jer umorstvo Ivane Hodak povezuje sa slučajem Zagorec.

Bečki branitelji generala Zagorca tvrdili su da je Zagorcu u Hrvatskoj ugrožen život.

'Uvijek smo računali s time', rekla je.

'Pitanje je je li se sve to isplatilo', zapitala se bečka odvjetnica govoreći o prošlotjednom izručenju Zagorca Hrvatskoj.

'Poduzet ćemo sve političkim kanalima kako bismo to okončali', najavila je Rech novinarima APA-e uz napomenu da bi se slučajem Zagorec mogla pozabaviti i Europska komisija. 

>> Likvidirana kći odvjetnika Hodaka: MUP na nogama, Zagreb u blokadi

Prema još nepotvrđenim informacijama, Ivana Hodak ubijena je u ponedjeljak oko 11 sati s dva hica u glavu u stubištu zgrade u Ulici Pavla Hatza 2, u blizini sjedišta zagrebačke policije.

APA je prenijela i izjavu glasnogovornika državnog odvjetništva u Beču Gerharda Jaroscha, koji nije htio špekulirati o pozadini umorstva ali je branio odluku da se Zagorca izruči Hrvatskoj.

'Hrvatska ima vrlo dobro pravosuđe koje se jako dobro razvija', izjavio je Jarosch navodeći primjere izobrazbe pripadnika hrvatskog pravosudnog sustava pod vodstvom kolega iz Europske Unije.

'Do sada su postojala samo pozitivna iskustva', rekao je Jarosch, dodajući da se za ovo umorstvo, ukoliko je riječ o umorstvu, 'ne može teretiti pravosuđe'.

Glasnogovornik državnog odvjetništva u Beču također je poručio da se odluka o izručenju ne može povući.

Glasnogovornik austrijskog ministarstva pravosuđe Thomas Gaiblinger samo je izjavio da ne može 'ništa reći o tome' i da je sud 'na odgovarajući način' preispitao slučaj Zagorec.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene