Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Čačić: Postoji sprega vlasti i kriminala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HNS-a Radimir Čačić ocijenio je danas nakon konferencije za novinare da ubojstvo Ivane Hodak nije slučajnost i pitanje osobnog odnosa, već se radi o kontinuitetu od 18 godina (uz četiri godine prekida) sprege vlasti i kriminala.

Čačić smatra da se u pozadini tog ubojstva nalaze odnosi između Hrvoja Petrača, Vladimira Zagorca i vlasti bivšeg predsjednika Franje Tuđmana i HDZ-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nije kobnog dana kupio šampon Suđenje: Šlogar nije kupio skupi šampon Slika nije dostupna Suđenje Mladenu Šlogaru VIDEO: Iskazi Zvonimira i Ljerke Mintas-Hodak

Ističući da je je sigurnost temeljni razlog za uspostavu države, Čačić je kazao da država koja ne zadovoljava taj uvjet gubi razlog svog postojanja, a vlast koja nije u stanju osigurati živote svojih građana 'nužno je da ode'. 

'Ova vlast je to potpuno dokazala. Ne radi se samo o Gradu Zagrebu, nego je Zagreb samo točka na kojoj se lome najkrupniji interesi (financijski, politički i drugi), a koji su u Hrvatskoj snažno u sprezi s podzemljem', rekao je.

Naglašava da ne rješavanje slučajeva napada i premlaćivanja javnih osoba i novinara te duboka i dokazana korupcija u pravosuđu i farse u saborskim odborima i komisijama za sukob interesa 'pokazuje da je ovo društvo zrelo za katarzu.' 

Predsjednik HNS-a ocijenio je da HDZ-ova vlast 'nije u stanju i nije spremna to učiniti u velikoj mjeri i zato, jer bi to duboko dirnulo i mnoge koji su u to uključeni'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene