Obavijesti Video Pretražite Navigacija
oko 17 sati

U zatvoru u Lepoglavi ubio se Harald Kopitz, muškarac osuđen za ubojstvo svoje troje djece

U utorak oko 17 sati Harald Kopitz, muškarac osuđen za ubojstvo svoje troje djece, u kaznionici u Lepoglavi počinio je samoubojstvo.

Ministarstvo pravosuđa je, ne otkrivajući identitet, izvijestilo da je Harald Kopitz počinio samoubojstvo u utorak u poslijepodnevnim satima.

Kopitz je sam tražio da ga iz zatvorske bolnice u Svetošimunskoj, gdje je bio 24 sata pod nadzorom u samici, premjeste u Lepoglavu. Žalio se da je pod nadzorom, neslužbeno doznaje Jutarnji list.

"Ubit ću se prvom prilikom, čim to bude moguće", rekao je. Jutarnji doznaje da je isto Kopitz najavio u nekoliko navrata, ali okolnosti nisu poznate, odnosno je li to došlo i do službenih osoba.

Službenici Kaznionice u Lepoglavi pozvali su Hitnu medicinsku pomoć te je zatvorenik preminuo u vozilu, izvijestili su iz Ministarstva pravosuđa i uprave.

Okolnosti događaja se još uvijek utvrđuju, a Kaznionica u Lepoglavi o svemu je obavijestila nadležna tijela.

"Uprava za zatvorski sustav i probaciju provest će izvanredni stručni nadzor, a o utvrđenim okolnostima javnost će pravovremeno biti obaviještena", izvijestili su iz Ministarstva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 50 godina zatvora FOTO Hladan i ravnodušan: Pogledajte kako je otac monstrum dočekao presudu

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna stravičan zločin Kopitz osuđen na 50 godina zatvora! Sutkinja: "Tri male osobe ste lišili života, a oni su vam kao ocu beskrajno vjerovali"

Za svako ubijeno dijete - 27 godina

Podsjetimo, Kopitz je početkom lipnja ove godine osuđen za ubojstvo svoje troje djece. Za svako ubijeno dijete dobio je 27 godina zatvora te mu je izrečena jedinstvena kazna od 50 godina. To je ujedno i najveća zatvorska kazna koju dopušta hrvatski zakon.

Kopitz se na početku suđenja odmah izjasnio da se osjeća krivim. Sutkinja Iva Gradiški Lovreček odluku je donijela nakon manje od tri sata vijećanja.

"U tom času ste bili jedini garant njihovih života i ona su vam kao ocu beskrajno vjerovala. A vi ste tri male osobe lišili života na početku njihovog životnog puta i uskratili im budućnost", kazala je sutkinja u obrazloženju presude.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zločin u Rijeci Zvjerski zatukao ženu u kafiću: Roman Brnada proglašen krivim za teško ubojstvo

Pročitajte i ovo Ilustracija Napad kod Rijeke Strava nakon svađe: Pokušao ubiti mladića (22), izbo ga nekoliko puta

"Kao majci i sucu neshvatljivo mi je da ste vašu djecu lišili života u trenutku kad se vama više nije živjelo", rekla je sutkinja.

Zaključila je kako je jedino maksimalna kazna od 50 godina primjerena za taj zločin.

"Ovo nije poruka samo vama da shvatite što ste učinili već i današnjem, sve više materijalnom društvu, da shvati da je život najveća vrijednost", zaključila je.

Kako je Harald Kopitz dočekao presudu možete pogledati >>OVDJE.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene