Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

USKOK i policija proveli si veliku akciju na osječkom i zagrebačkom području zbog curenje povjerljivih informacija iz policije i davanja mita. Uhićena petorka branit će se sa slobode.


U Ravnateljstvu policije službeno su potvrdili tek da je više osoba pod kriminalističkim istraživanjem i da ih je do sada uhićeno pet zbog poticanja na davanje mita.

Vezani članci Krušlin pušten na slobodu - 3 VIDEO Dva osječka suca i Drago Tadić idu u istražni zatvor, donesena odluka i za braću Mamić. Krušlin išetao iz zgrade Županijskog suda Uhićeno je troje osječkih sudaca i poduzetnik Pavasović Visković, odvjetnik suca Krušlina: "Moj klijent je doživio da u lisicama završi u USKOK-u zbog jedne vrlo spretne manipulacije"

>> Uhićeno još četvero inspektora PNUSKOK-a zbog curenja informacija

U Osijeku su uhićeni poduzetnik Željko Biloš, jedan od najbogatijih Slavonaca te Damir Ivić, bivši direktor u tvrtki Osijek Koteks Drage Tadića, s kojim je ranije optužen za primanje mita prilikom izgradnje auto cesta u Slavoniji.

U Zagrebu je, pak, uhićen bivši član uprave Ine Jozo Petrović. 'Na stan gospodina  Petrovića došla je policija. Izvršili su pretres stana i poslovnih prostora i nakon toga je priveden. Sumnjiči se za izvršenje kaznenog djela poticanje na davanje mita, kazao je Goran Mikuličić, odvjetnik Josipa Petrovića. No, Petrović je, u međuvremenu, pušten iz pritvora.

Uhićen je i Vlado Rajić, koji je u javnosti postao poznat kao svjedok na suđenju za ubojstvo Vjeke Sliška. Posljednji ga se put u stupcima crne kronike spominjalo kada je s još dvojicom priveden zbog prodaje podataka o kriminalističkim istraživanjima, odnosno curenja povjerljivih podataka. Rajić je navodno podatke o tajnim istragama kupovao od ranije prijavljenih policajaca Marka Svaline i Vjekoslava Drnića.

Neslužbeno se doznaje da je i ova istraga povezana upravo s tim slučajem. Podaci koje su policajci prodavali bili su među najtajnijim i najosljetljivijim slučajevima iz sfere gospodarskoga kriminaliteta, a neki od postupaka koji su ugroženi njihovim odavanjem podataka, navodno su vođeni protiv osoba koje USKOK smatra nositeljima organiziranoga kriminala u državi.

Pretražene su i nekretnine Dragana Bakovića Bambura i Stipe Barišiće Moljca, pripadnika tzv. Čepinske skupine koja se bavila raznim poslovima od ugostiteljstva do trgovanja nekretninama.

Na obavijesnom razgovoru bio je, kako nam je sam potvrdio i Zoran Gobac, najmoćniji čovjek hrvatskog rukometa. Ne smije govoriti što je zanimalo istražitelje, ali pretpostavlja se da je riječ o njegovim spoznajama vezanim uz osumnjičenike.

Identitet petog osumnjičenika koji je uhićen u Dubrovniku nije potvrđen.

Svi će se braniti sa slobode

Petorica osumnjičenih za navodno kupovanje informacija iz tajnih istraga koje je policija danas uhitila na području Zagreba, Osijeka i Dubrovnika, bit će kazneno prijavljeni USKOK-u redovnim putem, što znači da se za njih neće tražiti istražni zatvor već će se braniti sa slobode, doznaje Hina od izvora bliskog istrazi. (Hina/D.B.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook