Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Štinjanskoj luci izvađen arsenal minsko-ekslozivnih sredstava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 11 tisuća komada minsko-eksplozivnih sredstava, najvjerojatnije zaostalih iz Drugog svjetskog rata, pronađeno je i izvađeno u Štinjanskoj luci u razdoblju od 28. kolovoza do 3. rujna, izvijestila je danas na konferenciji za novinstvo glasnogovornica Policijske uprave istarske Nataša Rogić.

Naime, 28. kolovoza djelatnici poduzeća "Kamen" iz Pazina, koji su u Štinjanskoj luci obavljali ukrcaj kamena, prijavili su da su iz mora izvadili razni minsko-eksplozivni materijal.

Pročitajte i ovo Stolar - 2 Revitalizacija Ovaj grad najviše izdvaja za obrtnike: "Problem mladih je što se ne žele uprljati" Slika nije dostupna Zakopano u zemunici Pronađena veća količina minsko-eksplozivnih sredstava

Dolaskom na spomenuto mjesto ronioci i djelatnici protueksplozijske zaštite PU istarske iz mora su izvadili 300 komada protuavionskog streljiva, 10 tisuća komada puščanog streljiva, te 27 minobacačkih mina, od čega je većina materijala drugoga dana uništena na vojnom poligonu "Marlera", navodi Rogić.

Zatim je 1. rujna djelatnik pulske tvrtke "Monte Šerpo" prijavio da je iz mora s dubine od pet metara izvadio nekoliko komada artiljerijskog oružja i više komada puščanog streljiva.

Nadležni djelatnici stigli su na mjesto događaja i pronašli 10 minobacačkih mina, oko 50 komada protuavionskog streljiva i 250 komada raznog puščanog streljiva.

Nadalje, 2. i 3. rujna iz mora u Štinjanskoj luci još je izvađeno 25 minobacačkih mina, 8 topničkih metaka, jedna ručna bomba, 75 komada protuavionskog streljiva i 160 komada puščanog streljiva.

Cijeli arsenal je najvjerojatnije je iz Drugog svjetskog rata i po sadašnjim bi saznanjima trebao biti uništen na vojnom poligonu "Marlera", rekla je glasnogovornica Rogić.

Dodala je da nitko od radnika, ronioca niti pirotehničara koji su vadili minsko-eksplozivna sredstva, ni u jednom trenutku nisu bili u životnoj opasnosti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene