Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija provodi mjere opreza

U Slavoniji prijavljen svećenik iz Tanzanije? Sumnjiče ga da je spolno zlostavljao djevojčicu (14), on tvrdi: "Namještaju mi zbog boje kože"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog spolne zlouporabe djevojčice mlađe od 15 godina policija je kazneno prijavila 47-godišnjeg svećenika jedne slavonskobrodske župe, koji je nakon pritvaranja odlukom suda pušten na slobodu uz stroge mjere opreza.

Prema neslužbenim informacijama riječ je o svećeniku iz Tanzanije na službi u Podvinju kod Slavonskog Broda koji odbacuje krivnju i sumnja da je žrtva mještana koji su iskonstruirali slučaj jer mu nisu naklonjeni zbog boje kože.

Pročitajte i ovo Pedofilija - 2 Određen istražni zatvor Učitelju prijavljenom za zlostavljanje djece policija je pratila mobitel: Javnosti je poznat u kulturnim i crkvenim krugovima Marinko Golek Marinko Golek Tragično preminuo mladi svećenik, imao je samo 32 godine

Za kazneno djelo spolne zlouporabe navodno ga je prijavila 14-godišnja djevojčica, a riječ je nedjelu koje ne podrazumijeva spolni odnos već, primjerice, neprimjeren razgovor ili dodirivanje. Policija je, kako se doznaje, posebno oprezna kada su kao počinitelji prijavljeni tzv. osobe od povjerenja poput liječnika, profesora, odgajatelja...

Glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske Kata Nuić je potvrdila da je osumnjičeni 47-godišnjak 4. rujna predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u spolnu zlouporabu ženskog djeteta mlađeg od 15 godina.

"Policijski službenici Policijske uprave brodsko posavske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom, koji je 4. rujna 2019. godine predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Spolna zlouporaba djeteta mlađeg od petnaest godina iz članka 158. stavak 6. Kaznenog zakona počinjenog na štetu ženskog djeteta. Temeljem rješenja nadležnog državnog odvjetništva policijska uprava u cilju zaštite žrtve provodi mjere opreza izrečene osumnjičeniku.

Ističemo da zbog zakonskih odredbi o tajnosti postupka, zaštite privatnosti djece žrtava kaznenih djela, osobito žrtava kaznenih djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja, a u cilju sprečavanja daljnje viktimizacije žrtve ne možemo iznosit druge pojedinosti slučaja."

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene