Vatrogasci, ilustracija
Vatrogasci, ilustracija Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell

U požaru stana, koji je u četvrtak izbiou Osijeku, smrtno je stradala 87-godišnja vlasnica, izvijestila je u petak osječko-baranjska policija.


Požar je buknuo oko 10 sati u stanu u vlasništvu 87-godišnjakinje, a ugasili su ga vatrogasci osječke Javne vatrogasne profesionalne postrojbe (JPVP).

Vezani članci Požar u Zagrebu - 8 Izbio požar u Zagrebu: Gusti dim sukljao iznad bivše tvornice, dojave stizale iz gotovo cijelog grada. Vatrogasci objavili što se zapalilo Vatrogasci u Omišu, ilustracija Požar kod Omiša pogašen, izgorio 1,5 hektar borove šume: Bura otežala posao pedesetak vatrogasaca

Provedenim policijskim očevidom isključen je tehnički uzrok nastanka požara te je utvrđeno da se požar s plinskog plamenika štednjaka proširio na kuhinju koja je djelomično opožarena. U unutrašnjosti opožarenog stana pronađeno je tijelo smrtno stradale 87-godišnje vlasnice, a uzrok smrti utvrdit će se obdukcijom u osječkom Kliničkom bolničkom centru (KBC).

U požaru je nastala materijalna šteta od oko sedam tisuća kuna, a nadležnom državnom odvjetništvu podnijet će se izvješće o događaju, navode u osječko-baranjskoj policiji.