Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kilogram droge

Podignuta optužnica protiv osmorke u Osijeku: Prokrijumčarili su kilogram kokaina

Kokain
Kokain Foto: Getty Images
Vođa skupine je u Vinkovcima, Đakovu, Zagrebu i drugim mjestima u Hrvatskoj te u Srbiji, povezao više osoba u cilju kontinuirane nabave, skladištenja, skrivanja i daljnje preprodaje kokaina.

Uskok je nakon provedene istrage, pred osječkim Županijskim sudom, podigao optužnicu protiv osmero osumnjičenih za krijumčarenje nešto manje od kilograma kokaina od veljače do listopada prošle godine.

Pročitajte i ovo Policija 2,55 promila Pijan vozio kamion i skrivio prometnu: Sedmero ljudi ozlijeđeno

Tužiteljstvo je izvijestilo da je navodni vođa skupine u Vinkovcima, Đakovu, Zagrebu i drugim mjestima u Hrvatskoj te u Srbiji, povezao ostale okrivljenike i više drugih osoba iz Hrvatske i Srbije, u cilju kontinuirane nabave, skladištenja, skrivanja i daljnje preprodaje kokaina.

Pročitajte i ovo Mohammed Deif mozak masakra Glas rata u Izraelu: Ovo je tajnoviti vođa Hamasa - preživio je više pokušaja atentata, izgubio obitelj...

Sumnjaju da je sa za sada neutvrđenim osobama iz Srbije dogovarao nabavu većih količina kokaina te odlazio u Srbiju radi plaćanja droge. Nakon što je droga dopremljena na područje Zagreba, za njeno preuzimanje i skrivanje te isporuku na dogovorene lokacije angažirao je ostale okrivljenike.

Pročitajte i ovo Ilustracija IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! Niste zadovoljni proizvodom koji ste naručili online? Imate pravo na povrat novca, a doznajte i kako ćete ga ostvariti

Tako je nabavio najmanje 902,36 grama kokaina, a prema njegovim uputama drogu su preuzimali i skrivali te dalje preprodali u Zagrebu i Osijeku.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dubina 2,35 metara Dječak (14) upao u rupu na gradilištu i završio u induciranoj komi: Poslan apel roditeljima

Uskok je izvijestio da je Županijskom sudu u Osijeku predložio produljenje istražnog zatvora protiv troje okrivljenika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene