Uz svjedoke, koji su bili na pretresu obavljenog po nalogu Županijskog državnog odvjetništva, na imanju Dominićevih bio je i suprug uhićene Smiljane, Ivica Srnec kao i njezina kći. Prisutan je bio i njezin odvjetnik Krešimir Golubić.

Galerija


U kuću obitelji Dominić u Palovcu u petak oko 9 sati ušla je kriminalistička policija. Nakon nešto više od dva sata, koliko je trajao pretres kuće i okolnih objekata iza nje, policajci su iznijeli više vreća s dokaznim materijalom. 

Vezani članci Smiljana Srnec stigla na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL) Smiljana Srnec ostaje u zatvoru: "Postoji opasnost od utjecaja na svjedoke" Smiljana Srnec (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL) Smiljanu Srnec u lisicama doveli u banku: "Uhvatila me jeza kad sam je vidjela. Imala je i lance oko pojasa..."

Uz svjedoke, koji su bili na pretresu obavljenog po nalogu Županijskog državnog odvjetništva, na imanju Dominićevih bio je i suprug uhićene Smiljane Ivica Srnec, kao i njezina kći. Prisutan je bio i njezin odvjetnik Krešimir Golubić koji nije davao izjave. 

U subotu 16. veljače u zamrzivaču unutar kuće pronađeno tijelo Jasmine Dominić, djevojke nestale još 2000. godine. 

Ubijena udarcima u glavu 

Zbog stravičnog otkrića uhićena je starija sestra Jasmine Dominić, 45-godišnja Smiljana Srnec, koju se sumnjiči za ubojstvo. Određen joj je jednomjesečni pritvor.

Podsjetimo, Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu u četvrtak je donijelo rješenje o provođenju istrage zbog ubojstva Jasmine Dominić, čime je osumnjičena Smiljana Srnec dobila službeni status okrivljenika.

Zamjenik županijskog državnog odvjetnika Darko Galić objasnio je kako donošenjem rješenja o provođenju istrage u postupku Srnec više nije osumnjičenica, nego se prema zakonskoj terminologiji sada radi o okrivljenici.

Galić je naveo kako je okrivljenica osnovano sumnjiva da je u ljeto 2000. godine u obiteljskoj kući u Palovcu usmrtila svoju sestru na način da joj je zadala tvrdim predmetom više snažnih udaraca po glavi i time joj nanijela višestruke prijelome u području glave koji su doveli do njezine smrti.

Galić ističe kako donošenje rješenja ne znači da Državno odvjetništvo odmah može početi s ispitivanjem svjedoka i provođenjem drugih dokaznih radnji jer se istraga može nastaviti tek kad rješenje postane pravomoćno, odnosno kad istekne osmodnevni rok za podnošenje žalbe.

Rješenje može postati pravomoćno istekom tih osam dana ako žalba ne bude podnesena ili donošenjem odluke po toj žalbi od strane suca istrage Županijskog suda u Varaždinu.