Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Ubojstvo Pukanića

Traže se snimke Jocića i Đurovića iz Nizozemske

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tužiteljstvo na suđenju za ubojstvo Ive Pukanića tražilo je da se iz Nizozemske pribave izvještaji o tajnim mjerama koje su se, zbog sumnje da su u toj zemlji organizirali kriminalnu skupinu, provodile protiv navodnog naručitelja Pukanićeva ubojstva Sretena Jocića i njegova kuma Slobodana Đurovića koji je po USKOK-ovoj optužnici bio veza između Jocića i atentatora.

Tim dokazima USKOK želi potkrijepiti svjedočenja krunskog svjedoka Tomislava Marjanovića i crnogorskog poduzetnika Ratka Kneževića koji su Jocića i Đurovića opisali kao osobe blisko povezane s kriminalom. Knežević je na zagrebačkom Županijskom sudu Jocića nazvao 'premier ligom srpskih mafijaša', a Đurovića, kojega su drugi svjedoci opisali kao poslovnog čovjeka besprijekorne prošlosti, osobom visoko rangiranom u 'balkanskoj konfederaciji kriminala'. Đurovićeva obrana oštro se usprotivila USKOK-ovom zahtjevu ističući da istrage u Nizozemskoj nemaju nikakve veze s Pukanićevim ubojstvom u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura Policija - 1 Policija na terenu Akcija USKOK-a: U tijeku uhićenja i pretresi na području Zagreba, oglasio se Božinović

>> Knežević: Jocić je 'premier liga' srpskih mafijaša

Upitnim smatraju i jesu li tajna snimanja i prisluškivanja iz drugih zemalja istovjetna hrvatskoj pravnoj praksi i zbog toga zakonita pred domaćim sudovima. Odluku o USKOK-ovom prijedlogu sud bi trebao donijeti na sljedećoj raspravi u srijedu, kada će odlučiti i o prijedlozima obrane da se kao neposredan svjedok na sudu u Zagrebu ispita Sreten Jocić koji je za Pukanićevo ubojstvo navodno platio 1,5 milijuna eura i kojega očekuje suđenje u Beogradu. Na današnjem je ročištu sud odlučio tek da će pročitati ranije Kneževićevo svjedočenje, kako ga se zbog naknadnog dolaska optuženog Bojana Gudurića ne bi moralo ponovno neposredno ispitivati. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene