Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Tužiteljstvo na suđenju za ubojstvo Ive Pukanića tražilo je da se iz Nizozemske pribave izvještaji o tajnim mjerama koje su se, zbog sumnje da su u toj zemlji organizirali kriminalnu skupinu, provodile protiv navodnog naručitelja Pukanićeva ubojstva Sretena Jocića i njegova kuma Slobodana Đurovića koji je po USKOK-ovoj optužnici bio veza između Jocića i atentatora.


Tim dokazima USKOK želi potkrijepiti svjedočenja krunskog svjedoka Tomislava Marjanovića i crnogorskog poduzetnika Ratka Kneževića koji su Jocića i Đurovića opisali kao osobe blisko povezane s kriminalom. Knežević je na zagrebačkom Županijskom sudu Jocića nazvao 'premier ligom srpskih mafijaša', a Đurovića, kojega su drugi svjedoci opisali kao poslovnog čovjeka besprijekorne prošlosti, osobom visoko rangiranom u 'balkanskoj konfederaciji kriminala'. Đurovićeva obrana oštro se usprotivila USKOK-ovom zahtjevu ističući da istrage u Nizozemskoj nemaju nikakve veze s Pukanićevim ubojstvom u Zagrebu.

Vezani članci Vinko Ljubičić i Mario Jurič Odvjetnik uhićenog splitskog poduzetnika otkrio što mu se stavlja na teret i poručio: "Uvjeren sam da tu nema ništa protuzakonito" Zgrada Banovine u Splitu U Splitu uhićeno 12 osoba: Poznato za što su osumnjičeni, među uhićenima i poznati splitski poduzetnik

>> Knežević: Jocić je 'premier liga' srpskih mafijaša

Upitnim smatraju i jesu li tajna snimanja i prisluškivanja iz drugih zemalja istovjetna hrvatskoj pravnoj praksi i zbog toga zakonita pred domaćim sudovima. Odluku o USKOK-ovom prijedlogu sud bi trebao donijeti na sljedećoj raspravi u srijedu, kada će odlučiti i o prijedlozima obrane da se kao neposredan svjedok na sudu u Zagrebu ispita Sreten Jocić koji je za Pukanićevo ubojstvo navodno platio 1,5 milijuna eura i kojega očekuje suđenje u Beogradu. Na današnjem je ročištu sud odlučio tek da će pročitati ranije Kneževićevo svjedočenje, kako ga se zbog naknadnog dolaska optuženog Bojana Gudurića ne bi moralo ponovno neposredno ispitivati. (Hina)