Tragedija u Varaždinskim toplicama. U eksploziji koja je, kako su nam rekli iz varaždinske policije, izazvana curenjem plina, jedna je osoba poginula, 4 su ozlijeđene.


Na terenu je i reporter Dnevnika Nove TV Milan Stjelja koji je u Večernjim vijestima Nove TV donio posljednje informacije.

''Ozljede unesrećenih prema posljednjim informacijama nisu opasne po život. A o kako se teškoj eksploziji radilo pokazuje ruševina iza mojih leđa. Tu je postojala višekatnica koja je sada srušena do temelja. Policija koja čuva lokaciju potvrdila je da je jedna osoba smrtno stradala'', izvijestio je Milan Stjelja. Mještani su šokirani.

Ostaci zgrade gotovo su potpuno zatrpali ulicu. Detonacija je bila snažna. Sve se treslo. Crijep je letio desetke metara uokolo.

''Jaka je bila eksplozija. Ja sam sjedio tu vani, prvo sam mislio da je benzinska pumpa. Strašno se čulo. Tu je snaha sa djecom, ona je pobjegla vani, mislila da je potres'', rekao nam je jedan od mještana.

Policajci su prvi stigli na teren. Odmah su evakuirali okolne zgrade.

''Kad smo mi stigli na intervenciju dobili smo informaciju da postoje neki ljudi u ruševinama. Trenutno smo krenuli u potragu tih ljudi, gdje smo našli jednu teže ozlijeđenu osobu. Gospođa je bila zatrpana u ruševini'', rekao nam je Mario Karafin, zapovjednik DVD Varaždinske toplice.

Iz ruševina su izvukli i susjeda s gornjeg kata, te gospođu koja je u trenutku eksplozije bila na prozoru. Ukupno su ozlijeđene 4 osobe. Jedna je poginula.

''Županijski državni odvjetnik u suradnji s policijskim službenicima provodi očevid. Tijekom sutrašnjeg dana (utorak) će također na mjesto događaja doći i vještaci iz centra za krim vještačenja iz Zagreba'', rekao nam je Matko Murić, glasnogovornik PU varaždinske.

Zasad je samo poznato da je do eksplozije došlo zbog curenja plina. Zašto je i kako iscurio još se ne zna.

Službene informacije stižu na kapaljku. Pojavile su se i špekulacije kako je do eksplozije došlo nakon razmirice među stanarima, a jedan je navodno prijetio da će kuću dignuti u zrak. Policija te informacije nije potvrdila ni demantirala.