Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvan životne opasnosti

Teško ozlijeđena u požaru u Domu za starije i nemoćne kod Generalskog Stola

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Župnik Željko Kuten, koji vodi taj Dom, rekao je da se korisnica (79) nagutala dima jer je popodne spavala i oko 15.15 sati nije pravodobno primijetila da je buknuo požar, dok su ostali korisnici pobjegli, pa su dobro.

Korisnica Caritasovog Doma za starije i nemoćne u Skukanima kod Generalskog Stola, koja je u požaru u petak teško ozlijeđena, skinuta je s respiratora, ali se i dalje provode mjere intenzivnog liječenja i još se ne može reći da je izvan životne opasnosti, doznaje se u karlovačkoj Općoj bolnici.

Pročitajte i ovo Požar u Donjem Miholjcu Otkriven uzrok požara VIDEO/FOTO Vatra progutala obiteljsku kuću, svjedokinja o trenucima užasa: "Vidim šiklja vatra kroz prozore, budila sam ih..." Požar u Rusiji: Jesu li odgovorni ukrajinski dronovi? Jugozapad zemlje Rusku regiju napali dronovima, buknuo požar u velikoj termoelektrani

Specijalist reanimatologije i intenzivnog liječenja Božidar Blažanin rekao jei da je dim u požaru oštetio pluća pacijentice te sada pokušavaju spriječiti dodatne komplikacije. Kako je takvo stanje za život opasno, i dalje se, iako je pacijentica skinuta s respiratora, provode razne mjere intenzivnog liječenja.

Župnik Željko Kuten, koji vodi taj Dom, rekao je da se korisnica (79) nagutala dima jer je popodne spavala i oko 15:15 sati nije pravodobno primijetila da je buknuo požar, dok su ostali korisnici pobjegli, pa su dobro.

Policija još obavlja očevid, ali mi mislimo da je uzrok požara, koji je izbio u potkrovlju, kvar na elektroinstalacijama. Šteta je velika, najveća na krovištu, iako je izgorio samo jedan dio u duljini od oko pet metara, rekao je Kuten.

To je vrlo malen Dom, ima šest korisnika, od kojih četvero odraslih i dvoje djece, ali se svi imaju kamo smjestiti, unatoč činjenici da su potpuno izgorjele dvije sobe i dnevni boravak.

Župljani i drugi građani nude pomoć za rasčišćavanje i obnovu doma, te se Kuten nada da će Dom biti obnovljen vrlo brzo i dobiti od Caritasa Gospićko-senjske biskupije pomoć za nabavku namještaja.

Policija je u subotu potvrdila da još traje očevid radi utvrđivanja okolnosti nastanka požara. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene