Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teške ozljede

U Šibeniku navijač brutalno pretučen metalnom šipkom dok je bespomoćno ležao na podu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Igor Andaković, pripadnik šibenskih Funcuta, teško je ozlijeđen kada ga je pripadnik Torcide napao palicom uoči košarkaške utakmice.

"S obzirom na događaj koji se desija u sridu, mogu slobodno reći 'što nas ne ubija, ojača nas!', stoga nema posustajanja. I danas, bez obzira što ja ne mogu biti s vama, želim da svi dođete na košarkaški susret u dvoranu i dokažete da nas ništa ne može slomiti! Svi na Baldos", poručio je putem stranice Funcuta Igor Anaković koji je u srijedu na Starom pazaru zadobio teške ozljede tijekom napada pripadnika Torcide na domaće navijače.

Pročitajte i ovo Požar kod Šibenika Gasi ga 50 vatrogasaca Veliki požar kod Šibenika: "Zbog vjetra se vatra brzo širi, a gašenje otežava i nepristupačan teren" Policija u BiH, ilustracija Jedan teško ozlijeđen Makljaža u Mostaru: Zaštitari cipelarili i palicama pretukli Dubrovčanina i dvojicu Splićana

Anakovića je palicom napao javnosti zasad nepoznati maskirani muškarac, što su snimili reporteri portala  portala ŠibenikIN.

Snimka je ustupljena policiji i Državnom odvjetništvu, a na njoj se vidi kako Andakovića, koji nemoćan sjedi na podu, napada mladić s kapuljačom na glavi. 

Zbog napada na domaće navijače Šibenske Funcute uoči utakmice osmine Hrvatskog nogometnog kupa u srijedu između Šibenika i Hajduka, policija je preko noći zadržala 58 pripadnika Torcide kojima po Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima prijeti zatvorska kazna u trajanju od tri mjeseca do tri godine. 

Uhićeni su nakon masovne tučnjave koja se dogodila u srijedu oko 15:30 sati na Starom pazaru u središtu grada, gdje je 43-godišnji domaći navijač u sukobima palicama, kamenjem i bocama zadobio teške ozljede zbog kojih je zadržan u bolnici, a 32-godišnjak je ozlijeđen lakše, priopćeno je iz policije.

Svi pripadnici navijačke skupine Torcida, koji su zbog napada na domaće navijače Funcute uhićeni, pušteni su da se brane sa slobode, osim 22-godišnjaka osumnjičenog za nanošenje teških ozljeda šibenskom navijaču, priopćeno je iz šibenskog Općinsko državnog odvjetništva.

Od 30 navijača koje je zbog napada na Funcute zadržala policija, Državno odvjetništvo je u četvrtak poslijepodne i navečer ispitalo ukupno njih 24 zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo sudjelovanja u tučnjavi ili napadu na gledatelje i druge osobe po Zakonu o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Za njih petoricu pritvorskom su nadzorniku odmah izdali nalog da se puste na slobodu, a u petak su ponovno ispitali muškarca osumnjičenog da je počinio kazneno djelo teške ozljede i sucu istrage šibenskog Županijskog suda predložili da ga se zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela zadrži u istražnom zatvoru.

Šibensko je tužiteljstvo u njegovom slučaju promijenilo kvalifikaciju kaznenog djela i više ga ne tereti po Zakonu o sprečavanju nasilja na sportskim natjecanjima, za što ga je po članku 31a prijavila policija, nego za nanošenje teških ozljeda. To znači da mu sada prijeti i do pet godina zatvora, u odnosu na maksimalno tri godine koliko je zakonodavac namijenio u Zakonu o navijačima.

Također, Općinsko je državno odvjetništvo donijelo rješenje o određivanju mjere opreza zabrane posjećivanja svih sportskih utakmica i drugih sportskih natjecanja i događanja za 17 od 30 kazneno prijavljenih osumnjičenika.

Njihov posao na ovom predmetu još nije gotov i najavili su nastavak provođenja dokaznih radnji protiv izgrednika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene