Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uplatila novac

Tajlanđanka prevarena pri unajmljivanju stana u Rijeci, ostala bez 800 eura: Policija upozorava građane

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Državljanka Tajlanda prevarena je prilikom unajmljivanja stana na području Rijeke, javlja policija.

Nerijetko građani bivaju prevareni preko interneta i društvenih mreža kada u kontaktu s nepoznatim osobama bez detaljnijih provjera uplaćuju novac ili šalju svoje osobne podatke.

Policiji se javila državljanka Tajlanda. Prevarena je prilikom unajmljivanja stana na području Rijeke.

Javila se na oglas objavljen na društvenoj mreži te uspostavila kontakt s nepoznatom osobom od koje je dobila odgovor da je stan za koji je zainteresirana slobodan od 1. srpnja.

Pročitajte i ovo Mario Banožić PRIOPĆENJE MORH-A Obrambeni sektor ipak ima svog čelnika: Banožić produljio mandat Hranju do kraja godine

U nastavku komunikacije na mobilnoj aplikaciji od nje je zatražena uplata mjesečnog najma i pologa. Ona je to u dva navrata krajem lipnja i učinila.

Međunarodnom poštanskom uplatnicom uplatila je ukupno 800 eura.

Osoba s kojom je bila u kontaktu nije se pojavila prema dogovoru kako bi joj pokazala stan, predala ključeve i kako bi sklopili ugovor o najmu, a nije se više javljala. Tajlanđanka je shvatila da je prevarena pa je to prijavila policiji.

Policija upozorava građane na pojačan oprez prilikom javljanja na razne oglase, a posebice prije uplate novca.

Pročitajte i ovo Mjesto pucnjave u okolici Siska - 5 Emotivni oproštaj Kći žene ubijene u Sisku objavila potresnu poruku: "Uvijek ćeš biti moj heroj. Srce me boli jer te više nema"

"U slučaju unajmljivanja stana ili općenito smještaja potrebno je provjeriti iznajmljuju li se doista određeni stan, kuća ili apartman te je li fizička ili pravna osoba koja ih oglašava za to zaista i ovlaštena", poručuju iz policije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene