Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Neke stvari'

Svjedok: Matanić je u moju garažu donio oružje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prijatelj Roberta Matanića, prvooptuženoga za ubojstvo suvlasnika tjednika 'Nacionala' Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića, posvjedočio je danas u nastavku suđenja da je Matanić jedne večeri u njegovu garažu donio 'neke stvari', a poslije se ispostavilo da je to bila veća količina streljiva i oružja, među kojima i snajperska puška.

Svjedok Dario Anić izjavio je na zagrebačkome Županijskom sudu da mu je jedne večeri prvooptuženi, s kojim se svakodnevno družio, dovezao neke stvari u kuću u Donjem Vukojevcu, na sisačkom području. Rekao je da nije znao o čemu je riječ jer je ležao u kući dok je Matanić iz automobila prenosio stvari u garažu koja je, kao i kuća, uvijek bila otključana. Da je riječ o oružju, otkrio je tek poslije, kad je došla policija i pregledala garažu. Kad mu je predočena fotografija s oružjem, rekao je kako misli da je riječ o oružju iz njegove garaže.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Suđenje stoljeća' Za ubojstvo Pukanića i Franjića 150 godina zatvora Slika nije dostupna 'Suđenje stoljeća' Danas presude optuženima za ubojstvo Pukanića i Franjića

Inače, po USKOK-ovoj optužnici, optuženi su isplanirali da u slučaju neuspješnog atentata eksplozivnom napravom Pukanića ubiju iz snajperske puške. Svjedok Anić rekao je i kako je nekoliko puta vidio krunskog svjedoka Tomislava Marijanovića, koji je navodno sudjelovao u pripremi atentata na Pukanića, a poslije je odlučio surađivati s USKOK-om.

Optuženoga Bojana Gudurića upoznao je na proslavi koju je organizirao u povodu kupnje kuće, a doveo ga je Robert Matanić, a optuženoga Željka Milovanovića i Slobodana Đurovića nikad nije vidio. Rekao je i da s prvooptuženim nikada nije pričao o ubojstvu Pukanića. Svjedok Amir Mehdić, vlasnik stana u Dugavama u kojem je Robert Matanić živio posljednja tri mjeseca prije uhićenja, potvrdio je da je trosjed iz njegova stana na fotografijama na kojima Milovanović pozira okružen puškama i drugim oružjem.

Posljednji današnji svjedok Velimir Žak, zvani Žvaki, potvrdio je da su Robert Matanić i optuženi Amir Mafalani namjeravali preko njegove tvrtke "Auto Žak" kupiti BMW na leasing. Taj posao dogovarao je uglavnom s Mafalanijem, a Matanića je vidio samo nekoliko puta. Jednom ga je vidio u bijelome opelu corsi u kojem je poslije pronađeno oružje i kojim su, po USKOK-ovoj optužnici, optuženi pratili Pukanića prije ubojstva.

>> 'Nakon Pukanićeva ubojstva Matanić organizirao večeru za prijatelje'

Žak je, inače, lani u ožujku nepravomoćnom presudom zagrebačkog Općinskog kaznenog suda oslobođen optužbe da je tu corsu ukrao po narudžbi trojice osumnjičenika za ubojstvo Pukanića. Suđenje se nastavlja idućeg tjedna ispitivanjem Dušana Ercega, koji je u programu zaštite svjedoka pa će njegovo svjedočenje proći bez kamera i fotoaparata kako se ne bi dovela u opasnost njegova sigurnost ili sigurnost njegove obitelji. Erceg je s Robertom Matanićem služio zatvorsku kaznu u Srijemskoj Mitrovici.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene