Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Određen mu jednomjesečni pritvor

Stravičan zločin u Novskoj: Pijani policajac suprugu ubio službenim pištoljem pred malodobnom djecom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
44-ogodišnji policajac iz Novske ubio je svoju suprugu u obiteljskoj kući pred malodobnom djecom.

Očevid je završen, ubojici je određen jednomjesečni istražni pritvor i već je prebačen u Remetinec, izvještava reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak.

Pročitajte i ovo Ilustracija što se dogodilo? Ubojica mladog Splićanina na hitnu dovezen s ozljedama glave i čeljusti: Prebacili ga u drugi zatvor Ubijeni Jesse Baird i Luke Davies Optužen za dva ubojstva Traje potraga za tijelima voditelja i njegova dečka, ubio ih je policajac: Otkriveno što je ubojica radio satima nakon ubojstva

"Bračne razmirice uzrokovane nedavnom rastavom i alkohol glavni su uzrok ove tragedije. U policiji su potvrdili da je njihov kolega policajac u trenutku počinjenja zločina bio alkoholiziran, no najgore od svega je što su tom strašnom zločinu svjedočila i malodobna djeca koja su u tom trenutku bila u obiteljskoj kući. Ubojica je još uvijek na ispitivanju, tijekom dana će ga izvesti pred suca istrage koji mora odlučiti o određivanju istražnog zatvora. U nacionalnom sindikatu policije kažu da je najveći problem to što njihovi kolege policajci, koji imaju određene psihološke i zdravstvene probleme, nemaju adekvatnu medicinsku zaštitu i posebno kao uzrok naglašavaju loše materijalne uvjete. Naime, većina policijskih postaja nema prostor, nema ormare gdje se može odložiti vatreno oružje i onda velika većina policajaca sa službenim oružjem odlazi kući", izvijestio je Jarak.

"Moram naglasiti da je bračna zajednica bila rastavljena početkom godine, no nije bilo evidentiranih prekršaja, svađe ni nikakvih znakova da bi se ovo moglo dogoditi. Apeliram na ministra MUP-a, s obzirom da je sustav devastiran, da se u postajama uvedu ormarići za držanje oružja. Veliki broj policajaca ne želi oružje nositi kući, ali jednostavno su prisiljeni na to. Možda se ovo moglo izbjeći, unatoč alkoholu, da nije imao oružje. Možda se posljedica mogla izbjeći", rekao je predsjednik Sindikata policije Nikola Kajkić.

"I ovaj slučaj nažalost pokazuje koliko je važna preventiva i dobar Obiteljski zakon. 1800 slučajeva godišnje je u Hrvatskoj obiteljskog nasilja. U velikoj većini slučajeva žrtve su upravo žene i malodobna djeca", rekao je Jarak. 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene