Splitska policija završila je istragu otmice četiri osobe za koju je osumnjičeno više osoba, a jedna od njih je 44-godišnja policajka.


Više je osoba u dobi od 21, 22, 24, 25, 44, 61 i 71 godine, od kojih je 44-godišnjakinja policajka, osumnjičeno da je otelo dvije 20-godišnjakinje, 19-godišnjakinju i 32-godišnjakinju. Otmica se dogodila u subotu na splitskom području.

Vezani članci Splitska policija traži muškarca s fotografija - 4 Prepoznajete li ovog muškarca? Splitska policija ga traži zbog provale i krađe Zapljena droge u Komiži na Visu - 1 Na Visu uhvaćen "poljoprivrednik": Policija zaplijenila rekordnih 25 kilograma marihuane, 13 stabljika, sjemenke i vage

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da je 71-godišnjakinja zatražila i angažirala odnosno potakla 24-godišnjakinju da 19-godišnjakinju zaplaši zbog njezina odlaska od kuće", priopćeno je iz PU splitsko-dalmatinske.

24-godišnjakinja je angažirala ostale osumnjičene za otmicu da joj pomognu. Četiri otete odveli su iz stana u Splitu i vozilom odvezli na šire solinsko područje, gdje su ih ostavili.

Nitko nije ozlijeđen, a protiv navedenih su podnesene kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Neslužbeno doznajemo da je 71-godišnjakinja baka 19-godišnje djevojke. Nju su otmičari trebali samo zastrašiti da se vrati kući. 44-godišnja policajka nije djelatnica PU splitsko-dalmatinske. Kojoj policijskoj upravi pripada, za sada nije poznato.

U trenutku kad se sve događalo s 19-godišnjakinjom su u istom stanu bile njezine prijateljice - dvije 20-godišnjakinje i 32-godišnjakinja. Otmičari su se zanijeli i sve ih oteli.