Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Teško ozlijeđeni belgijski speleolog spašen je u nedjelju navečer iz jame na sjevernom Velebitu te je zbrinut u splitskoj bolnici, doznaje se iz Gorske službe spašavanja.


Grupa belgijskih speleologa doživjela je nesreću u jami broj 205. u Lomskim kukovima na sjevernom Velebitu, kada je jedan od njih na dubini od 200 metara teško ozlijedio kralježnicu i slomio nekoliko kostiju.

Vezani članci Slika nije dostupna FOTO Istraživanje Lukine jame Slika nije dostupna ANIMACIJA Pogledajte gdje se spuštaju hrvatski speleolozi!

Nesreća se dogodila u jami Lomskim kukovima na sjevernom Velebitu, a prema prvim neslužbenim informacijama, jedan je speleolog na dubini od 200 metara teško ozlijedio kralježnicu.

Gorskoj službi spašavanja o nesreći je javljeno nešto poslije 13 sati i odmah su poslani spasioci koji su u blizini istraživali Lukinu jamu.

Helikopterom ratnog zrakoplovstva poslana je i ekipa Gorske službe spašavanja iz Splita, a kako je riječ o složenoj akciji, na teren su poslane i ekipe iz Gospića, Zadra, Karlovca, Rijeke i Zagreba.