Smiljana Srnec stigla na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL)
Smiljana Srnec stigla na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL) Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Na varaždinskom Županijskom sudu odbijena je žalba Smiljane Srnec, priopćio je sud.


Žalba je podnesena protiv rješenja sutkinje istrage Županijskog suda u Varaždinu, kojim je protiv nje određen istražni zatvor u trajanju od mjesec dana od dana kad je pritvorena, 16. veljače ove godine.

Vezani članci Darko Galić, glasnogovornik varaždinskog ŽDO-a (Foto: Dnevnik.hr) Glasnogovornik varaždinskog ŽDO-a: "Imam informacije o tome kako se Smiljana Srnec branila, ali..." Smiljana Srnec ide u jednomjesečni istražni zatvor (Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL) Osumnjičena za ubojstvo sestre: Smiljani Srnec određen jednomjesečni istražni zatvor

"Žalbeno vijeće u bitnome smatra da je sutkinja istrage suprotno žalbenim navodima okrivljene na temelju za sada raspoloživih dokaza i podataka s pravom zaključila da je u konkretnom slučaju ostvaren temeljni uvjet za određivanje istražnog zatvora - postojanje osnovane sumnje da je okrivljenica počinila kazneno djelo ubojstva za koje se tereti", priopćio je sud.

Istražna sutkinja zaključila je kako bi Smiljana Srnec mogla ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke, a žalbeno vijeće taj je zaključak potvrdilo. Odbijena je i žalba kojom se osporava postojanje opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

"Naime, i po ocjeni žalbenog vijeća, sve okolnosti predmetnog slučaja za koji se okrivljenica osnovano sumnjiči, kao i radnje koje je kontinuirano i odlučno poduzimala u cilju prikrivanja nedjela kroz čitavo to vrijeme, dovode u zabludu roditelje i najbližu rodbinu, upućuju na veći stupanj upornosti i kriminalne volje te na bešćutnost i beskrupuloznost, kako zaključuje sutkinja istrage, a time i na objektivnu i razumno predvidivu bojazan od ponavljanja istovrsnog kaznenog djela u cilju zaštite sebe i svojih interesa", zaključuje se u priopćenju.

Podsjetimo, tijelo Jasmine Dominić nestale prije 19 godina pronađeno je u zamrzivaču obiteljske kuće u inače mirnom i pomalo zatvorenom međimurskom selu Palovcu, a za morbidan zločin tereti se njezina sestra Smiljana Srnec. Pretpostavlja se kako je 45-godišnja Smiljana sa svojom obitelji gotovo 20 godina živjela u kući u kojoj je u zamrzivaču držala leš vlastite sestre.