Policija (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL)
Policija (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu otvorilo je istragu protiv 50-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog pokušaja ubojstva.


U DORH-u su priopćili kako postoji osnovana sumnja da je 50-godišnji okrivljenik 16. srpnja 2018. oko 19:45 sati u Slavonskom Brodu, pokušao ubiti mladića.

Vezani članci Saniranje štete koju je prouzrokovalo nevrijeme u Slavoniji - 2 Našice i Slavonski Brod zbrajaju štete od nevremena: Žena primljena u bolnicu s po život opasnim ozljedama Nevrijeme je pogodilo Našice - 9 Ponovno jako nevrijeme u Hrvatskoj: Vjetar trgao drveće i nosio krovove, u Slavonskom Brodu teško ozlijeđena jedna žena. Pljuskovi i tuča stigli i u Dalmaciju

Nakon verbalnog i fizičkog sukoba na ulici između njegovog sina i 28-godišnjeg hrvatskog državljanina, u namjeri da usmrti 28-godišnjaka, osobnim automobilom krenuo je prema njemu.

Ušao je u dvorište jedne obiteljske kuće pri čemu je automobilom razbio vrata dvorišta.

Osnovano se sumnja da se dovezao do oštećenika koji je pokušavao preskočiti zid ograde dvorišta i stisnuo ga automobilom uz zid ograde, a potom kroz prozor vozačevih vrata jednom rukom uhvatio mladića, a drugom rukom iz nepoznatog vatrenog oružja ispalio hitac u njegovu glavu.

Mladić je zadobio prostrijelnu ranu donje čeljusti i vrata, a život mu je spašen hitnom kirurškom intervencijom.

Nakon ispitivanja okrivljenika, Županijsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu je donijelo rješenje o određivanju mjera opreza kojim je okrivljeniku naložena zabrana približavanja oštećeniku i uspostavljanja ili održavanja veze s oštećenikom te obveza redovitog javljanja u nadležnu policijsku upravu. Dakle, (zasad) je pušten na slobodu.