Slaven Žužul (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL)
Slaven Žužul (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL) Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv muškarca (54), trgovačkog društva iz Splita i hrvatske državljanke (56) zbog počinjenja produljenog kaznenog djela neisplate plaća, objavljeno je na stranicama DORH-a, a neslužbeno se doznaje kako je riječ o Slavenu Žužulu i njegovoj tvrtki "Skladgradnji".


Na teret mu se stavlja da je od 1. rujna 2016. do 31. prosinca 2017. godine kao jedini osnivač i predsjednik uprave trgovačkog društva, iako račun društva nije bio u blokadi, nije isplatio neto plaću, poreze, doprinose i druga davanja iz radnih odnosa za radnike.

Vezani članci Ivica Todorić Ivica Todorić oglasio se o optužnici: "To je politički akt premijera Plenkovića. Istina o Agrokoru neće stati" Ilustracija Više od godinu dana nakon tragedije: Podignuta optužnica protiv 27-godišnjaka koji je gliserom usmrtio mladu Austrijanku

U optužnici se navodi i da ga se tereti da od 1. srpnja 2016. do 31. srpnja 2016. godine nije isplatio neto plaću, poreze, doprinose i druga davanja iz radnih odnosa za djelatnike kluba RNK-a Split, te da je kao odgovorna osoba povrijedio dužnost pravne osobe.

Trećeokrivljena je njegova referentica za računovodstvo i financije (56), kojoj se stavlja na teret da je od srpnja do studenog 2016. godine kao zaposlenica drugog društva ovlaštena u ime tog društva sastavljati nadležnom uredu porezne uprave predavati JOPPD obrasce za zaposlenike ovog društva, unijela neistinite podatke o isplati plaća, navodi se u optužnici.

Okrivljenica je u navedene obrasce unijela neistinite podatke o isplati plaća za mjesece srpanj, kolovoz, rujan, listopad i studeni 2016. godine, koje je predala uredu porezne uprave iako je znala da plaće zaposlenicima za navedeno razdoblje nisu isplaćene. (Hina)