Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PODIGNUTE OPTUŽNICE

Jezivo ljeto za pamćenje: U tri dana silovane dvije djevojke na Pagu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon provedene istrage Županijsko državno odvjetništvo podignulo je pred Županijskim sudom u Zadru dvije optužnice za silovanje.

Sredinom kolovoza na Pagu su ovoga ljeta dvije djevojke iz Njemačke bile silovane, a ovih dana Županijsko državno odvjetništvo u Zadru nakon provedene istrage podiglo je pred Županijskim sudom u Zadru dvije optužnice za silovanje. U jednom slučaju protiv 27-godišnjeg hrvatskog državljanina, a u drugom protiv 29-godišnjeg državljanina Luksemburga, objavio je ŽDO Zadar.

Okrivljenog 27-godišnjaka iz Zagreba tereti se da je 15. kolovoza, između četiri i pet sati ujutro, na području između plaže Zrće i Novalje, silovao 19-godišnju djevojku iz Njemačke. Djevojka je silovanje prijavila policiji oko 10 sati ujutro, a zadobila je i lakše tjelesne ozlijede.

Policija je privela osumnjičenika i nakon ispitivanja pustila na slobodu uz mjere opreza, odnosno zabranu približavanja oštećenici na 100 metara te zabrane komuniciranja s njom. Kod osumnjičenika nije bilo pronađeno tragova opijata ni alkohola.

Okrivljenog 29-godišnjaka iz Luksemburga tereti se da je 18. kolovoza, u Novalji, između 5 i 6:30 sati ujutro silovao 19-godišnju turistkinju iz Njemačke.

Nije riječ o istoj osobi koja je tri dana ranije prijavila silovanje, piše zadarski.hr, a policija je privela osumnjičenog muškarca i ispitala ga te je nakon toga pušten na slobodu bez posebnih mjera opreza.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna BEZ MOGUĆNOSTI OTPUSTA Mučan slučaj koji je zgrozio Britaniju dobio epilog: Londonskom policajcu doživotna kazna za silovanje i ubojstvo Sarah Everard
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Godina dana uznemiravanja Silovatelju malodobne pokćerke sud smanjio kaznu jer je bio u Domovinskom ratu

''Državno odvjetništvo je u oba slučaja sucu istrage Županijskog suda u Zadru podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora i to u jednom slučaju zbog opasnosti od bijega, a u drugom slučaju zbog opasnosti od utjecaja na svjedoka - žrtvu, te zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Međutim sudac istrage je u jednom predmetu odbio prijedlog za određivanje istražnog zatvora kao neutemeljen, dok je u drugom slučaju djelomično prihvatio prijedlog državnog odvjetništva protiv okrivljenika te odredio mjere opreza kao supstitut za istražni zatvor'', objasnili su za Jutarnji list iz zadarskog Županijskog državnog odvjetništva.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene