Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspješna policijska akcija

Šestorica osumnjičena za zloporabu droge

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šest osoba s područja Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije uhićeno je zbog osnovane sumnje u kazneno djelo zlouporabe opojnih droga, a nakon dovršene kriminalističke obrade koju su proveli policijski službenici osječko-baranjske i vukovarsko-srijemske Policijske uprave, izvijestila je danas osječko-baranjska PU.

U priopćenju se navodi kako je kriminalističku obrada provedena ukupno nad deset osoba s područja obje županije, a u Istražni centar osječkoga Županijskoga suda privedeni su 19-godišnjak i 21-godišnjak iz Semeljaca te 34-godišnjak, 23-godišnjak i 20-godišnjak iz Vukovara, dok će još jedan 20-godišnjak iz Vukovara, koji je uhićen danas, nakon kriminalističke obrade također biti priveden istražnom sucu, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe opojnih droga.

Pročitajte i ovo Ilustracija problemi s drogom u europi "Spuštenih glava i zacakljenih očiju, satima nepomično sjede": Sve je više umrlih od zombi-droge Ilustracija Proširena istraga U Hrvatsku je pokušao prebaciti najmanje 100 kg marihuane: USKOK uhvatio državljana BiH u pokušaju krijumčarenja

Kriminalistička obrada započela je 25. ožujka, kada je u Osijeku zatečen 21-godišnjak iz Osijeka, kod kojega je pronađen paketić od 1,2 grama marihuane, a utvrđeno je da su drogu prodavali 21-godišnjak, 19-godišnjak i 20-godišnjakinja iz Semeljaca, s neprijavljenim boravištem u Osijeku. Pretragama njihovih stanova u Osijeku pronađeno je i oduzeto 34 grama marihuane, raspoređene na paketiće spremne za daljnju prodaju, precizna digitalna vaga, nargila te drobilica za usitnjavanje marihuane.

Kupovali marihuanu u Borovu Naselju i Vukovaru

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da su njih troje kupovali marihuanu na području Vukovara i Borova Naselja te je utvrđena osnovana sumnja da su tri 20-godišnjaka te 34-godišnjak i 23-godišnjak iz Vukovara posredovali u kupoprodaji ili prodavali marihuanu kupcima s područja Osijeka i Vukovara. Pretragama njihovih domova pronađeno je i uz potvrdu oduzeta manja količina marihuane, precizna digitalna vaga, kao i manji novčani iznos za koji se sumnja da je zarađen preprodajom droge.

Ujedno je utvrđeno da je troje osumnjičenika iz Semeljaca, od početka ove godine, preprodalo veću količinu marihuane te da su od osumnjičenika iz Vukovara 50 grama te droge kupovali za iznos od 2.000 kuna, dok su gram marihuane na ulici prodavali za 100 kuna. Uz osobe koje su uhićene i privedene istražnom sucu kaznene prijave zbog osnovane sumnje u zlouporabu opojnih droga podnesene su i protiv ostalih osoba obuhvaćenih ovom kriminalističkom obradom, izvijestila je PU.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene