Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Šest godina zatvor zbog droge

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Županijski sud u Zadru proglasio je krivim 50-godišnjeg Zadranina Gorkoga Juričina za kažnjivo djelo zlouporabe droga te ga osudio na šest godina zatvora.

Kako je istaknuo predsjednik Sudskog vijeća sudac Boris Radman, sud je nedvojbeno utvrdio da je Juričin od listopada 2006. do travnja 2007. u nekoliko navrata primao drogu od Sarajevca Sajka te ju je držao u kući svoje majke u Sukošanu u nakani da ju preproda na narkotržištu. Policija je 10. travnja u premetačini te kuće zaplijenila oko 1,5 kg heroina.

Pročitajte i ovo Ilustracija selili je u drugu sobu Pacijentica (42) u bolnici se čudno ponašala, pa su pozvali policiju: Dobila je kaznu od 1000 eura Droga - 4 Porast konzumacije u Zadru U skrivenom spremištu prevozio više od 1,5 kilograma heroina

Po sudskoj presudi Juričin mora, uz ostalo platiti i 14.000 kuna sudskih troškova i troškova vještačenja.

U obrazloženju presude sudac Radman je rekao da su pri odmjeravanju kazne uzete u obzir olakotne i otegotne okolnosti optuženika. Olakotne su da nije nikad kažnjavan, zatim da je nositelj brojnih odličja iz Domovnskog rata i da je obiteljski čovjek, a otegotna da je riječ o velikoj količini droge, prodajom koje bi se u konzumiranje mogao uključiti velik broj osoba.

Sud je Juričina, koji ostaje u pritvoru do pravomoćnosti presude, oslobodio optužbe da je nezakonito držao oružje, streljivo i eksplozivna sredstva, te je naredio zadarskoj Policijskoj upravi da mu vrati ta oduzeta sredstva, navodi se u presudi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene