Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Srušen na Korzu

Riječki 'Hodač' nije vandaliziran, pao je sam

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Skulptura akademskog kipara Ivana Kožarića koja je srušena na riječkome Korzu nije oštećena u vandalskome napadu, nego je sama pala, utvrdila je policija.

Glasnogovornica primorsko-goranske Policijske uprave Ankica Kolić izvijestila je da je pregledavanjem snimaka nadzornih kamera okolnih zgrada utvrđeno da je skulptura pala 26. prosinca oko šest sati ujutro. U tom trenutku, utvrđeno je pregledom snimaka iz nekoliko kutova, nije bilo nikoga u blizini.

Pročitajte i ovo Porazbijani bankomati u Oroslavju Neobično ponašanje FOTO Porazbijali sve bankomate u gradu, nijedna banka nije pošteđena: "Je li to prizivanje vraga ili ima iza toga nešto dublje?" Neprimjereno znakovlje na pravoslavnoj crkvi - 2 Vandalizam u Bjelovaru Ustaški grafiti na pravoslavnoj crkvi: "Još me gore razočaralo to što se dogodilo sad kad se mi kršćani pripremamo za proslavu Božića"

Aluminijska skulptura Hodač, visoka dva metra i teška 50 kilograma, postavljena je na Korzu u svibnju ove godine. Nastala je prema manjem originalu kipara i akademika Ivana Kožarića koji se čuva u fundusu Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci (MMSU). Kako bi oplemenila javni prostor, skulptura je postavljena u suradnji MMSU-a i grada Rijeke.

Skulptura je pronađena srušena 26. prosinca, a budući da su joj slomljene aluminijske noge u blizini tla, nagađalo se da su je srušili vandali ili jaki udar bure.

Oštećena skulptura pohranjena je u prostorijama riječke komunalne tvrtke Čistoće dok se ne popravi i vrati na Korzo, a danas su uklonjeni njezini ostaci na Korzu kako se prolaznici o njih ne bi spoticali. (Hina)


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene