Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nesretna Puljanka kobnog petka 13. svibnja pala je u loše označen i nedovoljno zaštićen kanal Šijanskog kolektora u gradnji.


56-godišnja S.L. upala je u kanal dubok 6 metara, bila je u nesvijesti i kad se probudila nije bilo nikoga da joj pomogne.
'Uz kanal je bila postavljena tek jedna plastična traka i to privezana za bager. Pod nogama mi se odlomio komad asfalta, pala sam i udarila glavom u gusjenicu bagera. Onesvijestila sam se, a kad sam nakon ne znam koliko vremena došla k sebi probala sam se podići. Tada je sav materijal ispod mene kliznuo u rupu od 5, 6 metara, a ja zajedno s njim. Ponovo sam se osvijestila u dubokoj vodi na dnu kanala, u blatu i prljavštini. Nikoga nije bilo tko bi mi mogao pomoći, torbica s mobitelom mi je pala, a tek sam iz obližnjeg parka čula zvuke grupice mladih koji su se zabavljali uz glasnu glazbu, pa me nisu mogli čuti', kazala je za IPress.

Vezani članci Nesreća u Oprisavcima (Foto: PU brodsko-posavska) Sletio s ceste pa se prevrnuo u kanal: U nesreći blizu Slavonskog Broda teško ozlijeđen muškarac Policija, arhiva (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Teška nesreća kod Novske: U slijetanju automobila u kanal poginula jedna osoba

Srećom, ipak se nekako uspjela iščupati iz kanala i otići do susjeda koji su je odveli u Hitnu. Tamo su joj sanirali ranu na glavi duljine 12 centimetara i otpustili je nakon tri dana. No, i dan danas osjeća posljedice. Boli je glava, slabije čuje na jedno uho i slabije vidi na jedno oko.

'U bolnici su mi morali odrezati kosu, koja je sva bila slijepljena od vode, blata, šljunka, ulja i tko zna čega još. K tome sam dobila i upalu pluća, najvjerojatnije od vode u kojoj sam ležala', kazala je potresena Puljanka kojoj je ipak drago da je ona stradala, a ne neko dijete.

Kako piše list, lokalne vlasti nisu se puno uzbudile oko ove strašne nesreće. Građevinskoj inspekciji još nije došla prijava događaja te nadzor gradilišta očekuju tek ovaj tjedan.