Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policijskim očevidom do sada je utvrđeno kako je u jučerašnjem oružanom obračunu u caffe baru 'Omega' u Jušićima, kraj Opatije, počinitelj ispalio više hitaca iz pištolja prema dvojici muškaraca, nanijevši im ozljede od kojih je 30-godišnji muškarac na mjestu preminuo a drugi zadobio teške tjelesne ozljede.


Počinitelj je nakon izvršenja kaznenog djela pobjegao iz lokala, no ubrzo je pronađen. Izvijestivši o dosadašnjim rezultatima policijskog očevida i kriminalističkog istraživanja oružanog sukoba u Jušićima, jučer oko 16,30 sati, policija navodi kako istragu nastavlju službenici Policijske postaje Opatija i Odjela općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske.

Vezani članci Pucnjava u Rio de Janeiru 01 Pucnjava u Rio de Janeiru: Najmanje 25 ubijenih, među njima i policajac Policija u Sloveniji, ilustracija (Foto: AFP) U Sloveniji uhićen mladić koji je planirao pucnjavu u srednjoj školi, oružje nabavio iz SAD-a: "S time se naša policija do sada nije susretala"

U policijskom izvješću ističe se kako su se trojica muškaraca - A.K. (30) i S.K. (26) iz Rijeke te D.V. (28) iz Matulja - sukobili unutar lokala, prvo verbalno, a potom i fizički, pri čemu je 28-godišnjak ispalio više hitaca iz pištolja prema drugoj dvojici. Pogođeni 30-godišnjak je od zadobivenih rana na mjestu preminuo, a 26-godišnjak je s teškim tjelesnim ozljedama opasnima po život prevezen na KBC Sušak, i nalazi se na Jedinici intenzivnog liječenja bolnice.

Tučnjava u baru u kojem je napadač redar

Počinitelj kaznenog djela, koji je pobjegao iz lokala, ubrzo je pronađen. Po završetku kriminalističkog istraživanja bit će doveden u Istražni centar riječkog Županijskog suda zbog sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva i pokušaja ubojstva.

Kao mogući motiv oružanog sukoba policija navodi svađu i tučnjavu, do koje je između trojice muškaraca došlo prije tridesetak dana, i to u lokalu u kojem je počinitelj kaznenog djela zaposlen kao redar.

>> Oružani obračun u Jurišićima kraj Rijeke, jedna osoba stradala

Policija također navodi kako se za vrijeme jučerašnjeg oružanog sukoba u caffe baru 'Omega', osim osoblja, nalazilo i nekoliko gostiju. (Hina)