Zaštitar "Sokol Marića Goran Safić koji je zajedno s novcem iz zaštitarskog kombija nestao jučer u Novom Zagrebu pronađen je noćas te je priveden na kriminalističku obradu, doznaje se jutros od zagrebačke policije.


Safić je pronađen jučer oko 23 sata na Slavonskoj aveniji, u blizini skretanja za Ivanju Reku, 200 metara od benzinske postaje Tiffon. Zaštitara je policija pronašla pretučenog, vezanog lisicama i s vrećom na glavi.

Vezani članci Slika nije dostupna Zbog krađe uhićen zaštitar tvrtke 'Sokol Marić' Slika nije dostupna Pljačkaš ubijen nakon što je i ranjen pokušao pucati

Nestalog zaštitara pronašli su policajci iz IV. policijske postaje Maksimir na temelju dojave građana. 29-godišnjem Safiću je na mjestu događaju pružena liječnička pomoć nakon koje je odvezen u Traumatologiju. 

Po dosadašnjim podacima dostavni zaštitarski kombi "mercedes sprinter" ukraden je jučer ujutro na Meštrovićevom trgu u Zapruđu dok su dvojica 27-godišnjih zaštitara dostavljala pošiljku novca banku, a njihov kolega Safić ostao sam u kombiju. Kombi je ubrzo pronađen na Sajmišnoj cesti, no u njemu više nije bilo ni zaštitara ni novca.

Policija tvrdi da je nepoznati razbojnik prišao kombiju, ušao u njega i udaljio se, zajedno sa zaštitarom i novcem. Još uvijek nije poznato koliko je novca opljačkano

U početku se nagađalo da je zaštitar otet, no kasnije su mediji, pozivajući se na izvore bliske istrazi, objavili kako se sumnja da je Safić inscenirao svoju otmicu u dogovoru s nepoznatim počiniteljem te da je riječ o zaštitaru koji je već tri puta opljačkan.

Zagrebačka policija jučer je popodne na svojoj internetskoj stranici objavila fotografiju zaštitara "Sokol Marića" te pozvala građanje na suradnju.