Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nesreća na moru

Pronađeno tijelo nestalog talijanskog ronioca u akvatoriju Kornata

Ilustracija
Ilustracija Foto: Matija Djanjesic / CROPIX/Cropix
U četvrtak popodne u zadarskom arhipelagu pokrenuta je potraga za roniocem na dah iz Italije čiji nestanak je prijavio poznanik u 16:45 nakon što se nije vratio u predviđeno vrijeme.

Potraga je obustavljena tijekom noći, a u petak je pronađeno njegovo tijelo, javilo je Ministarstvo mora.

"Prema dostupnim informacijama nestali je ronio na dah između otočića Kurba mala i Brušnjak, kamo je doplovio brodicom jučer, 24. kolovoza u jutarnjim satima.

Tijelo nesretnog ronioca pronašli su u petak oko 13 sati pripadnici specijalne ronilačke jedinice Ministarstva unutarnjih poslova, sa sjeveroistočne strane otočića Kurba Mala", piše u priopćenju ministarstva.

Pročitajte i ovo Napušteni auti na otoku Drvenik Veli - 6 veliki problem FOTO Dalmatinski otok postao groblje automobila, policija počela uklanjati napuštena vozila

Tijekom petka dana u sklopu koordinirane akcije traganja za nestalim talijanskim roniocem organizirano je površinsko, podmorsko i zračno traganje, a uključivalo je spasilački brod i jednu brodicu iz sastava LK Zadar, jedan policijski brod PPP Šibenik i jednu brodica iz sastava PPAP Zadar. U podmorsko traganje angažirane su dvije skupine policijskih ronilaca policijskih uprava Zadarske i Šibensko – kninske županije, dok je u zračno traganje angažiran zrakoplov tip Pilatus, iz sastava Obalne straže RH.

Pročitajte i ovo Medvjed u Kuprusu Sve češći slučaj VIDEO Medvjed trčao kroz grad, prestrašio prolaznike: "Stigao je u Kupres da se odmori od vrućina"

Očevid o uzrocima ove ronilačke nesreće provodi Lučka kapetanija Zadar u suradnji s policijskim istražiteljima.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene