Obavijesti Video Pretražite Navigacija
bio je ubrojiv

Podignuta optužnica protiv oca koji je bacio četvero djece s balkona: Sud zatražio i produljenje istražnog zatvora

Duško Berović, Županijsko državno odvjetništvo u Zadru (Foto: Dnevnik.hr)
Duško Berović, Županijsko državno odvjetništvo u Zadru (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Na Županijskom sudu u Zadru podignuta je optužnica protiv oca koji je prije dva mjeseca na Pagu s balkona bacio svoje četvero maloljetne djece.

Glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Zadru Duško Berović potvrdio je za N1 da je u petak ujutro optužnica protiv muškarca otpremljena na zadarski Županijski sud.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slučaj obiteljskog nasilja Sud putem videolinka ispitao majku djece bačene s balkona na Pagu: Nije htjela biti u istoj prostoriji s njihovim ocem Gradonačelnik Paga Ante Fabijanić (Foto: Dnevnik.hr) stravičan slučaj Gradonačelnik Paga: Grad je za djecu dao 30 tisuća kuna, a obitelj je taj novac zloupotrijebila. To je posao za institucije

"Daljnja je procedura zakazati Optužno vijeće. Sjednica je tajna i na njoj se odlučuje o potvrđivanju optužnice. Branitelji mogu napisati odgovor na optužnicu. Ako je uredna, zakazuje se glavna rasprava, a ako nije, vraća se na doradu", kazao je Berović.

Zbog opasnosti od ponavljanja djela, kao i zbog posebno teških okolnosti koje uznemiruju širu javnosti, zatraženo je i produljenje istražnog zatvora.

Podsjetimo, 28. veljače 2019. godine otac je na Pagu svoje četvero djece bacio s balkona.

Berović je potvrdio i da je utvrđeno da je muškarac u trenutku strašnog zločina bio ubrojiv. "Konzilij liječnika, dakle kombiniranog vještačenja, psihologijskog-psihijatrijskog vještačenja, ustanovio je da ovaj počinitelj, dakle okrivljenik, u vrijeme počinjenja kaznenog djela nije bio neubrojiv", kaže Berović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene