Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za njih pravila ne vrijede

Veseli vikend u Rijeci: Bježali od policije i vozili pijani

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Primorsko-goranska policija proteklog je vikenda provela pojačan nadzor u prometu. Zabilježeno je 202 prekršaja te 19 nesreća. Dvojica počinitelja se posebno ističu.

Policijska uprava primorsko-goranske ovog je vikenda provela pojačan nadzor u prometu. Dokumentirana su 202 prometna prekršaja.

Najčešći prekršaj odnosi se na prekoračenje brzine, njih čak 71, a 27-ero vozilo je pod utjecajem alkohola, 16 ih nije koristilo sigurnosni pojas te ih je devet koristilo mobilni telefon. Od ostalih prekršaja ističu se upravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, upravljanje tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilima i upravljanje vozilom u vrijeme važeće zabrane upravljanja.

Najveća zabilježena brzina iznosila je 136km/h na autocesti A7 kod čvora Rujevica gdje je ograničenje 70km/h.

Što se tiče zatečenih vozača pod utjecajem alkohola, između 81 alkotestiranih, 27 ih je bilo pod utjecajem alkohola, a najveća koncentracija od 1,9 promila evidentirana je u Rijeci, 36-godišnjem državljaninu Srbije.

  Pročitajte i ovo Ilustracija Inspekcijski pregled Talijanska ribarica pokušala pobjeći hrvatskoj policiji: Zatekli ih u nezakonitom ribarenju kod Mljeta

Bježao od policije

Riječ je o vozaču koji je u subotu, 11. veljače, upravljajući automobilom marke Citroen, srpskih nacionalnih oznaka, na Jelačićevom trgu prošao kroz crveno svjetlo prema Veslarskoj ulici.

Kada ga je policija pokušala zaustaviti, oglušio se na svjetlosne i zvučne signale te je nastavio vožnju ubrzavajući Adamićevom ulicom prema Žabici i pri tome nepropisno pretječući ostala vozila prolazio kroz crvena svjetla na semaforima.

U nastavku vožnje je od Žabice skrenuo u ulicu Riva pa iz suprotnog smjera u jednosmjernu Zadarsku ulicu prema Jadranskog trgu gdje ga je riječka policija zaustavili i uhitili te priveli na postupanje u I. policijsku postaju.

Odveden je u nadležni Općinski sud gdje mu je određena mu je novčana kazna od 2.960,36 eura i zabranjeno korištenje inozemne vozačke dozvole na području Republike Hrvatske u trajanju od šest mjeseci.

Pročitajte i ovo Ilustracija Na Trešnjevci Drama u Zagrebu: Muškarac se namjerno zabio u automobil u kojem su bili žena i dijete

Pao još jedan vozač u alkoholiziranom stanju

Osim spomenutog, jučer su policajci II. policijske postaje Rijeka zaustavili u Kraljevici 49-godišnjeg vozača koji je s 1,6 promila alkohola upravljao osobnim vozilom marke Audi, riječkih registracijskih oznaka. Udaljen je iz prometa te priveden na triježnjenje. 

Zbog počinjenog prekršaja, protiv 49-godišnjaka je prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama podnesen prekršajni nalog s novčanom kaznom 1320 eura i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom "B“ kategorije u trajanju od mjesec dana.

Inače, tijekom vikenda uz navedene prekršaje u prometu evidentirano je i 19 prometnih nesreća u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene