Dejan Markus
Dejan Markus Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Srpski kuhar koji već nekoliko godina živi u Hrvatskoj vjerojatno se nalazi u Sloveniji, na čijoj je granici navodno pao zbog amfetamina.


Dejan Markus (44), poznati srpski kuhar sa zagrebačkom adresom, čiji je nestanak prijavljen prošlog petka, navodno se, kako neslužbeno doznajemo, nalazi u Sloveniji u pritvoru.  

Njegova sestra za Jutarnji list je još jednom zahvalila svima na brizi i podršci i potvrdila da joj je brat živ, ali da ga još nije vidjela ni čula. Hrvatski policajci su joj, kaže, bez ulaženja u detalje, rekli da ga traži po Sloveniji.  

"I sad sam na slovenskom tlu, obišla sam nekoliko gradova, policijskih postaja. Nitko mi ništa ne želi reći. Ne znam bih li plakala ili vrištala. Nek mi barem netko kaže: ‘Tu je. Živ je. Pritvoren je. Ne možete k njemu.’ Ali ja se još nisam uvjerila da je on živ”, rekla je Jelena Markus.

Jutarnji iz pouzdanih izvora doznaje kako su 7. veljače, slovenski policajci, kad je Markus prelazio granicu, u pretresu njegova vozila našli tri litre amfetamina. Uhićen je i odveden u pritvor. 

Navodno se nalazi u Mariboru. Mariborska policija to nam nije htjela potvrditi. Pozivaju se na zaštitu osobnih podataka. Sestra je u šoku.

"Uhićen s drogom? Ne mogu vjerovati da bi moj brat bio tolika budaletina. Pa on niti ne puši. Ako je pritvoren, zar nema pravo na poziv? Ako je pritvoren, ne mogu vjerovati da bi bio toliko bezosjećajan da obitelj ne obavijesti. Ne znam što više misliti, jer od petka, otkad je nestao, život nam se pretvorio u rasulo", zaključila je.