Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KRVAVI POHOD

Kronologija zločina na šibenskom području - u lovu na ubojicu pomogli i građani: "Užas, poznavali smo te ljude"

Aktualno Galerija Istražitelji na mjestu samoubojstva Branka Kolopera Istražitelji na mjestu samoubojstva Branka Kolopera Foto: DNEVNIK.hr Istražitelji na mjestu ubojstva Tedija Slamića Istražitelji na mjestu ubojstva Tedija Slamića Foto: DNEVNIK.hr Svijeće u spomen Tediju Slamiću Svijeće u spomen Tediju Slamiću Foto: DNEVNIK.hr +0 Ruta Branka Kolopera Galerija 1/4 >>
U Šibeniku i Vodicama traje istraga nezapamćene tragedije s petero mrtvih, redom povezanih s poslovnim i političkim okruženjem.

Vještačenja traju, a u Šibeniku i Vodicama šok ne jenjava. Policija još uvijek malo toga otkriva, tek vremenski razmak u kojem se krvoproliće dogodilo, kao i godine ubijenih ljudi. Za ponedjeljak je  šibenska policija najavila konferenciju za medije.

Pročitajte i ovo Arian U Njemačkoj Velika potraga za nestalim autističnim dječakom (6): Arian ne reagira na verbalne pozive, policija morala posegnuti za kreativnim mjerama Ilustracija Je li povezano? Detektivi tražili nestale studente iz 2014. pa i sami nestali: Pronađeni su, ali sve je i dalje obavijeno velom tajne

Šibenik je malen grad i Šibenčani su poznavali ubijene ljude, pili kavu na istim mjestima kao i oni. Na mjestu zločina u Vodicama danas svijeće za ubijenog poduzetnika Tedija Slamića. "Užas, poznavali smo te ljude", kazao je Ante iz Vodica. 

Svoj krvavi pohod ubojica je počeo u predgrađu Šibenika. Parkirao je svoje vozilo i po izlasku iz automobila ubio stečajnu upraviteljicu i dvojicu muškaraca. Vraća se u automobil i kreće Jadranskom magistralom prema petnaestak kilometara udaljenim Vodicama. Po dolasku ulazi u trgovinu i raspituje se gdje se nalazi vlasnik lanca.

Odlazi u automobil i čeka. Nakon pola sata u svom vozilu dolazi poduzetnik. Ubojica izlazi iz automobila i s nekoliko hitaca ga usmrćuje u vozilu. Jadranskom magistralom kreće potom put Tribunja, gdje je nešto iza 18 sati policija pronašla njegovo beživotno tijelo kraj automobila.

Ivica Kostanić
, načelnik Policijske uprave šibensko-kninske potvrdio je da su u pronalasku automobila pomogli građani. "Ovim putem želim zahvaliti građanima jer s obzirom na provođenje našeg krim istraživanja došli smo do saznanje da se mogući počinitelj udaljio s osobnim vozilom marke Škoda", kazao je. 

Još uvijek se ne zna ni otkud ubojici automatsko oružje. Načelnik šibensko-kninske policije apelira: "Mi potenciramo da se svo nelegalno oružje mora vratiti i mi i sada intezivno provodimo akciju Manje oružja manje tragedije u kojima apeliramo na građane da vrate ilegalno oružje koje drže u svojim kućama, da svoj dom učine sigurnim", napomenuo je. 

Najgledanija informativna emisija u zemlji, Dnevnik Nove TV, u utrci je za medijsku nagradu Večernjakova ruža u kategoriji TV emisija godine. Podržite je svojim glasom, a kako to učiniti saznajte ovdje.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene