Kriminalist Željko Cvrtila komentirao je tijek istrage i fokus istražitelja u vezi višestrukog ubojstva na području Šibensko-kninske županije. Potrebno je povezati ubojicu, dva mjesta događaja i žrtve kako bi se sagledala cjelokupna slika počinjenja ubojstava.


Istražitelji i dalje intenzivno rade na raspetljavanju cijele pozadine slučaja jučerašnjih ubojstava u Vodicama i Šibeniku. Istražiteljima je u fokusu ''da se povežu dva mjesta događaja, počinitelj i žrtve'', rekao je kriminalist Željko Cvrtila. Potrebno je vidjeti uzročno-posljedičnu vezu i povezanost između aktera.

Čahure i oružje poslat će se na vještačenje da se otkrije odgovaraju li meci koji su nađeni u vozilu i tijelima oružju koje je pronađeno pored počinitelja. Policija je razgovarala s članovima obitelji zbog prikupljanja informacija koje su potrebne za složiti cijelu priču.

Ova istraga o četverostrukom ubojstvu mogla bi se kretati u dva smjera.

''Jedan bi mogao biti sama ubojstva, da se vidi ako je netko pomagao počinitelju, je li nešto prikrivao, prodavao oružje, pa je na taj način bio involviran. Možda drugi smjer je širi kontekst u kojem se događaj sam odigrao, da se vidi jesu li stečajne nagodbe i postupak sami po sebi bili zakonito provedeni'', rekao je kriminalist Željko Cvrtila.

Također, dodao je da je već sada slika ubojstva složena 80 posto te istražitelji imaju poprilično kompletnu sliku.

Slika nije dostupna Božinović o međunarodnom skandalu: "Ovo je još jedna u nizu provokacija. EU parlamentarci su htjeli nezakonito prijeći granicu"

Pizza majstori pomažu u Petrinji Vrijedni volonteri i dalje pomažu Banovini: Pizza majstori ispekli više od 30 tisuća pizza, danas im je zadnji dan

''Nakon što se napravi vještačenje sačinit će se opće posebno izvješće koje ide prema DORH-u koje će donijeti odluku. Iako i sam državni odvjetnik zasigurno ima sad već poprilično jasnu sliku što se dogodilo jer je i sam bio na mjestu događaja i rukovodio policijskim očevidom.

A ovaj drugi segment koji bi eventualno mogla ići istraga, on bi mogao duže potrajati, ukoliko uopće će biti nekakvih naznaka da se u tom smjeru istraga razvija'', rekao je Cvrtila

Najgledanija informativna emisija u zemlji, Dnevnik Nove TV, u utrci je za medijsku nagradu Večernjakova ruža u kategoriji TV emisija godine.

Podržite je svojim glasom, a kako to učiniti saznajte ovdje.

 Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju