Snijeg na kopnu i bura na moru zahvatili su Hrvatsku. Iz Hrvatskog autokluba upozoravaju putnike da, ako ne moraju, ne kreću na put, a za one koji danas putuju obavezna je zimska oprema.

Galerija


Snijeg koji pada u većini kopnenih krajeva stvara probleme u prometu. Najviše snijega ima u Lici i Gorskom kotaru, a u priobalju poteškoće stvara bura. Problemi i u pomorskom prometu na splitskom području.

Vezani članci Katarina Jusić Snijeg i orkanski vjetar stvorili kaos na cestama: Zabilježene brojne nesreće, vozači na jednu stvar i dalje moraju posebno paziti Snjegović u Fužinama Što nas danas čeka? Kiša, snijeg, bura, zaleđena cesta...

Otkazane su brojne katamaranske linije prema Hvaru, Visu, Korčuli i Lastovu. Iz Hrvatskog autokluba upozoravaju da ne krećete na put bez zimske opreme.

''Trenutno je najgore kroz Gorski kotar, nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače, obzirom na buru i obzirom na snijeg. Svi koji mogu preporuka je da odgode putovanje, oni koji moraju na put obavezno neka imaju zimsku opremu.

Zaista su loši vremenski uvjeti ne samo kroz Liku i Gorski kotar nego i u priobalju gdje je bura. Smirivanje očekujemo tijekom noći, trebala bi prestati bura i trebale bi prestati padaline'', rekao je Andrej Prosoli iz HAK-a

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr