Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policija prati aktivnosti na društvenijm mrežama i portalima. Znaju i za konkretnu grupu na kojoj se okupljaju i oni koji su divljali na Rivi.


Facebook grupa, prostačkog i psovačkog imena, osnovana je odmah nakon divljačkog napada na aktiviste na Gay Prideu u Splitu. Već joj se priključilo nekoliko tisuća članova koji se gotovo svi natječu u uvredama, prijetnjama i homofobnim humorom, a suprotna mišljenja su vrlo rijetka. U policiji su nam rekli da znaju kako se nasilje preselilo na virtualnu razinu.

Vezani članci Ilustracija Ne nasjedajte na ponude za lakom zaradom! Prevarantu je uplatio novac za dobitni listić, a dobitak mu nije isplaćen Ilustracija Srbin napravio kaos u Berlinu: Bacio granatu na bivšu i njezina partnera pa ih napao nožem

'Djelatnici MUP-a prate sve portale, društvene mreže i napise na internertu vezane za događaje u subotu. Što se tiče konkretne grupe na Facebooku, provodi se istraga kojom ćemo utvrditi ima li elemenata prekršajnog ili kaznenog djela i tko stoji iza njih. Te informacije zasigurno će nam koristiti i kod daljnjeg istraživanja', rekla je Željka Radošević iz splitske PU. Podsjeća, policija je prije Gay Pridea istraživala grupu koja je pozivala na kontra prosvjed.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju