Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Virtualno nasilje

Policija prati sve brojniju Facebook grupu koja podržava napad na paradu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija prati aktivnosti na društvenijm mrežama i portalima. Znaju i za konkretnu grupu na kojoj se okupljaju i oni koji su divljali na Rivi.

Facebook grupa, prostačkog i psovačkog imena, osnovana je odmah nakon divljačkog napada na aktiviste na Gay Prideu u Splitu. Već joj se priključilo nekoliko tisuća članova koji se gotovo svi natječu u uvredama, prijetnjama i homofobnim humorom, a suprotna mišljenja su vrlo rijetka. U policiji su nam rekli da znaju kako se nasilje preselilo na virtualnu razinu.

Pročitajte i ovo Potraga za Dankom još traje Puno pitanja "Djetetu prilikom udarca krene krv, a mi nemamo DNK": Stručnjaci o slučaju ubijene Danke Eksplozija bankomata u Zagrebu raznesen bankomat FOTO Eksplozija noćas probudila Zagrepčane u jednom kvartu

'Djelatnici MUP-a prate sve portale, društvene mreže i napise na internertu vezane za događaje u subotu. Što se tiče konkretne grupe na Facebooku, provodi se istraga kojom ćemo utvrditi ima li elemenata prekršajnog ili kaznenog djela i tko stoji iza njih. Te informacije zasigurno će nam koristiti i kod daljnjeg istraživanja', rekla je Željka Radošević iz splitske PU. Podsjeća, policija je prije Gay Pridea istraživala grupu koja je pozivala na kontra prosvjed.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene