Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prometne kod Nove Gradiške

Policija objavila kako je došlo do kaosa na A3: U devet nesreća sudjelovala čak 22 vozila

Policija je objavila novo priopćenje o nizu prometnih nesreća koje su se u subotu kasno popodne dogodile na autocesti A3 kod Nove Gradiške. Jedna osoba je izgubila život, a više njih je ozlijeđeno.

Oglasila se policija o nizu prometnih nesreća koje su se dogodile na autocesti A3 kod Nove Gradiške u subotu poslijepodne.

Oko 18:20, u Operativno komunikacijskom centru Policijske uprave brodsko-posavske zaprimljena je dojava o prometnoj nesreći na autocesti A3 kod Nove Gradiške. Zajedničkom suradnjom policijskih službenika i Općinskog državnog odvjetništva do ranih jutarnjih sati na mjestu događaja je obavljen očevid.

Promet je tijekom trajanja očevida bio zatvoren na dionici autoceste A3 između čvora Okučani i Nove Gradiške u smjeru Lipovca, te pušten u nedjelju ujutro u 7:25.

Očevidom je utvrđeno da se na autocesti kod Nove Gradiške, dogodilo devet prometnih nesreća od kojih dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 7 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama sudjelovala su 22 vozila, od kojih 7 teretnih automobila, 14 osobnih automobila i autobus. U autobusu se u tom trenutku nalazilo 14 putnika koji nisu ozlijeđeni.

"Dva su državljana Hrvatske, ostalo su stranci. Tri osobe su teško ozlijeđene, a jedna osoba je odmah podvrgnuta operacijskom zahvatu. Svi su izvan životne opasnosti. Sedmero ih je jutros pušteno na kućno liječenje", rekao je za Dnevnik Nove TV Mario Špoljar iz OB Nova Gradiška.

U ovim prometnim nesrećama jedna osoba je smrtno stradala, a radi se o 51-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine, dok je 11 osoba ozlijeđeno (od toga dvije osobe teško) i zbrinuto u bolnici u Novoj Gradiški.

U vremenu od 18:18 do 18:30 sati, dogodilo se šest prometnih nesreća, zbog nedržanja potrebnog razmaka te neprilagođene brzine. Policajci su u vezi spomenutih prometnih nesreća prekršiteljima u dobi od 46, 55, 41, 41, 58 i 37 godina izdali prekršajne naloge, naplatili novčane kazne zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pročitajte i ovo Užasne scene s A3 nakon prometne nesreće Jedna osoba poginula FOTO/VIDEO Stravični prizori s A3 nakon prometne nesreće

U prometnoj nesreći koja se dogodila u 18:26, a u kojoj su sudjelovala četiri vozila (jedan teretni automobil i tri osobna automobila), dvije osobe u dobi od 37 su lakše ozlijeđene i zbrinute u bolnici u Novoj Gradiški. Policijski službenici su 58-godišnjaku i 73-godišnjakinji izdali prekršajne naloge zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U vezi prometne nesreće koja se dogodila u 18:34, sankcionirana su četvorica vozača u dobi od 49, 56, 41 i 40 godina, koji su se kretali jedan iza drugoga, te nisu držali potreban razmak vozila, uslijed čega je došlo do sudara pet vozila (dva teretna automobila i tri osobna automobila), kao i udara u teretni automobil (hrvatskih registracija), koji se kretao ispred, a kojim je upravljao 41-godišnjak.

U ovoj prometnoj nesreći državljanin Bosne i Hercegovine smrtno je stradao. Teško su ozlijeđene dvije osobe u dobi od 48 i 23, dok je lakše ozlijeđeno sedam osoba u dobi od 67, 56, 55, 48, 41, 13, i 8 godina.

Nastavlja se daljnji rad policijskih službenika i kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom, koji je upravljao teretnim automobilom grčkih nacionalnih i registracijskih oznaka i dvojicom vozača osobnih automobila (srbijanskih registracija) u dobi od 56 i 41, a nakon čega će biti podnesena odgovarajuće prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Pročitajte i ovo Pula: Putnički vlak udario u parkirani kombi NESREĆA U PULI HŽ o naletu vlaka na kombi: Dogodio se kvar, vlak je zaustavljen, a onda je došlo do samopokretanja

U 18:45, dogodila se još jedna prometna nesreća, uslijed koje je 41-godišnjak upravljajući osobnim automobilom (BiH registracija), zbog nedržanja potrebnog razmaka udario u osobni automobil slavonsko-brodskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 38-godišnjak, koji je također zbog nedržanja potrebnog razmaka udario u teretni automobil (iz Beograda) koji je bio zaustavljen i oštećen u prometnoj nesreći. Nije bilo ozlijeđenih osoba. Prekršitelji su prekršajno sankcionirani.

"Napominjemo da su u ovo zimsko vrijeme na cestama u nadležnosti rada policijske uprave česte pojave guste magle, kao što je to bio slučaj i sinoć, stoga apeliramo na vozače da budu oprezni, te vožnju prilagode osobinama i stanju na cestama kao i atmosferskim prilikama", zaključili su u policijskom priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene