Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijeteće poruke

Afera u Splitu! Policajac prijatelju otkrio podatke o zlostavljanoj ženi: "Napustila sam ga, a onda sam dobila snimku...''

Nasilje nad ženama
Nasilje nad ženama Foto: Getty Images
Informacije o zlostavljanoj ženi splitski policajac poslao je svom susjedu, a on dalje svom prijatelju - ženinu nasilnom suprugu.

Splitsko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv policajca zbog odavanja podataka o zlostavljanoj ženi koje je proslijedio susjedu, a on pak nasilnom suprugu.

Optužnica ga tereti da je u rujnu i listopadu 2021. u policijskom registru pretraživao podatke o ženi koje je fotografirao mobitelom i preko WhatsAppa slao susjedu, a on je zatim te informacije slao njezinu nasilnom suprugu. Nesretna je žena od supruga pobjegla nakon što joj je prijetio.

Pročitajte i ovo Liste čekanja - 3 kako to? ''Sve što morate obaviti, morate platiti'': Pogledajte koliko se čeka na pregled u bolnici, a koliko kod privatnika

Uhićeni policajac kolegama je priznao počinjenje kaznenog djela pravdajući se da je to napravio za susjeda kazavši da zlostavljanu ženu ne zna, kao i da nije znao da se radi o podacima koji su službena tajna te da mu je žao zbog toga što je napravio.

Sve se otkrilo kada je zlostavljana žena dobila snimku policijskog ekrana sa svojim podacima iz policije, a i muž joj se u porukama pozivao na te podatke. Zaključila je da je njezin nasilni suprug podatke dobio od nekoga iz policije, pa je sve to tamo i prijavila.

Pročitajte i ovo Nermin Sulejmanović Bila u Italiji Poznato što će biti s policajkom koju povezuju s trostrukim ubojicom Sulejmanovićem

"Suprug me tijekom braka zlostavljao i zato sam ga napustila. No u listopadu 2021. od jedne sam osobe dobila snimku policijskog ekrana sa svojim podacima iz evidencije MUP-a. Istovremeno mi je bivši muž poslao više poruka u kojima se na te podatke pozivao. Zaključila sam da ih je dobio od nekog policajca pa sam MUP-u uputila pritužbu", svjedočila je tijekom istrage žena čiji su podaci zloupotrijebljeni, piše N1.

Policajčev susjed u svom je iskazu rekao kako se sažalio nad prijateljem jer je imao problema u braku. Zato je od drugog prijatelja, koji je radio u policiji, tražio podatke o njegovoj supruzi.

"Rekao sam mu da je to žena s kojom sam ja u vezi te da me zanima hoću li imati problema s njezinim mužem. Prijatelj je na moje inzistiranje snimio ekran policijskog sustava. Iako me upozorio da ih nikome ne pokazujem jer je riječ o osjetljivim podacima, ipak sam ih na kraju proslijedio dalje", opisao je susjed i dodao kako mu je žao što je to učinio.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene