Policija i carinici u Luci Ploče u četvrtak su u jednom kontejneru zaplijenili još 789.840 kutija cigareta. U teretnici je stajalo da kontejner sadrži staklene proizvode, odnosno čaše.

Galerija +0 Luka Ploče

Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta iz Zagreba u suradnji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i carinskim službenicima Carinske uprave Ministarstva financija, u nastavku kriminalističkog istraživanja u četvrtak je u Luci Ploče zaplijenio brodski kontejner sa 789.840 kutija ili 15.796.800 komada cigareta bez propisanih nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske.

Kontejner je u Luku Ploče dopremljen 2. veljače 2022. godine., a cigarete su bile skrivene iza staklenih čaša poduzeća iz Dubaija namijenjenih poduzeću iz Bratislave, priopćeno je u petak iz policije.

Kako je navedeno, cigarete je pokušalo prošvercati šest ranije prijavljenih osumnjičenika, a kontejner je, prema teretnici, trebao sadržavati staklene proizvode odnosno čaše. 

Cigarete su oduzete i bit će pohranjene do donošenja odluke o uništavanju.

Luka Ploče Iz Dubaija preko poznate domaće luke prošvercali 35 tona cigareta za gotovo 29 milijuna kuna. Imali su i veće planove, ali uplela se hrvatska policija

Zapljena droge u Luci Ploče VIDEO Pogledajte gdje su je skrivali: Policija pokazala detalje akcije u kojoj je zaplijenjena droga vrijedna 17 milijuna eura

Krajem siječnja ove godine policija je razbila lanac švercera cigareta i uhitila šestorku koja je iz Dubaija brodovima organizirala otpremu sedam kontejnera s najmanje 90 tona, odnosno 5.798.400 kutija krijumčarenih cigareta. Od devet planiranih kontejnera dosad su dopremili tri s najmanje 35 tona cigareta. Prodajom su zaradili 28,5 milijuna kuna.

Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta policijski službenici su podnijeli posebno izvješće kao nadopunu kaznene prijave protiv šestorice osumnjičenih.

  

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju