Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspješan ulov policije

VIDEO "Kakve su vam ovo čudne čaše?" U Luci Ploče nova velika zapljena, šverceri sve zapakirali u kutije od stakla

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija i carinici u Luci Ploče u četvrtak su u jednom kontejneru zaplijenili još 789.840 kutija cigareta. U teretnici je stajalo da kontejner sadrži staklene proizvode, odnosno čaše.

Policijski nacionalni ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta iz Zagreba u suradnji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i carinskim službenicima Carinske uprave Ministarstva financija, u nastavku kriminalističkog istraživanja u četvrtak je u Luci Ploče zaplijenio brodski kontejner sa 789.840 kutija ili 15.796.800 komada cigareta bez propisanih nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske.

Kontejner je u Luku Ploče dopremljen 2. veljače 2022. godine., a cigarete su bile skrivene iza staklenih čaša poduzeća iz Dubaija namijenjenih poduzeću iz Bratislave, priopćeno je u petak iz policije.

Kako je navedeno, cigarete je pokušalo prošvercati šest ranije prijavljenih osumnjičenika, a kontejner je, prema teretnici, trebao sadržavati staklene proizvode odnosno čaše. 

Cigarete su oduzete i bit će pohranjene do donošenja odluke o uništavanju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DETALJI VELIKE AKCIJE Iz Dubaija preko poznate domaće luke prošvercali 35 tona cigareta za gotovo 29 milijuna kuna. Imali su i veće planove, ali uplela se hrvatska policija

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna heroin i kokain VIDEO Pogledajte gdje su je skrivali: Policija pokazala detalje akcije u kojoj je zaplijenjena droga vrijedna 17 milijuna eura

Krajem siječnja ove godine policija je razbila lanac švercera cigareta i uhitila šestorku koja je iz Dubaija brodovima organizirala otpremu sedam kontejnera s najmanje 90 tona, odnosno 5.798.400 kutija krijumčarenih cigareta. Od devet planiranih kontejnera dosad su dopremili tri s najmanje 35 tona cigareta. Prodajom su zaradili 28,5 milijuna kuna.

Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta policijski službenici su podnijeli posebno izvješće kao nadopunu kaznene prijave protiv šestorice osumnjičenih.

  

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene