Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podignuta kaznena prijava

Pijan i bez vozačke autom pokosio dvojicu biciklista pa pobjegao: Srušeni maloljetnik teže ozlijeđen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prometna nesreća dogodila se u naselju Parag prošli petak. 32-godišnji pijani vozač pokosio je dvojicu biciklista. Jedan od njih, maloljetnik, teže je ozlijeđen.

Do prometne nesreće je došlo u petak, 19. veljače. 32-godišnji vozač je oko 19 sati u Opel Astri čakovečkih registarskih oznaka vozio pod utjecajem alkohola od 1,69 promila te bez položenog vozačkog ispita.

Vozio je prebrzo makadamom i nije vodio računa o biciklistima koji su ispred njega. Kočenjem je prednjim dijelom auta udario bicikl kojim je u istom smjeru uz desni rub ceste upravljao maloljetnik.

Bicikl se prevrnuo, a maloljetnik je završio na poklopcu motora i prednjem vjetrobranskom staklu. Na kraju je pao na zemlju sa strane.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nije ga željela otvoriti Policija o uhićenju vlasnice kafića kod Imotskog: "Željela u postaju otići u pidžami"

Nakon toga, 32-godišnjak je prednjim dijelom automobila udario u bicikl kojim je ispred u istom smjeru uz desni rub ceste, upravljao 28-godišnjak. Bicikl je prevrnuo, a 28-godišnjak je pao.

Pobjegao s mjesta nesreće

32-godišnjak je pobjegao s mjesta prometne nesreće. Policija ga je naknadno pronašla na adresi prebivališta.

Obojica biciklista su prevezena u čakovečku bolnicu. Utvrđeno je da je 28-godišnjak lakše, a maloljetnik teže ozlijeđen.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Istraga u tijeku Drama u Novom Zagrebu, čuo se pucanj: Policija na terenu, ozlijeđen muškarac

"U trenutku prometne nesreće 28-godišnji biciklist nije bio označen reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom te na biciklu nije imao upaljeno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i crveno svjetlo na stražnjoj strani. Ujedno, maloljetni biciklist tijekom vožnje nije imao upaljeno crveno svjetlo na stražnjoj strani bicikla", priopćeno je iz PU međimurske.

Protiv 32-godišnjeg vozača sutomobila policija podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene