Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Djelatnici osječko-baranjske Policijske uprave zatekli su u ponedjeljak kasno navečer petero državljana Republike Srbije u ilegalnom boravku u Republici Hrvatskoj, a za njihovo protuzakonito prebacivanje preko državne granice osumnjičena su dvojica 26-godišnjaka iz Borova, izvijestila je danas osječko-baranjska Policijska uprava.


Ophodnja erdutske postaje Granične policije uređajem za noćno promatranje uočila je u 22,40 sati na 1351. kilometru Dunava, u blizini Dalja, čamac koji se zaustavio na hrvatskoj obali i iz kojega je više osoba ušlo u automobil, koji se zatim udaljio od obale.

Vezani članci Granični prijelaz, ilustracija Susjedi pojačavaju patrole na granici s Hrvatskom, u pomoć im stižu i policajci iz europskih zemalja Policija na Dunavu, ilustracija (Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL) Muškarac i dijete ispali iz čamca na Dunavu: Spasila ih policija i utvrdila da je 28-godišnjak pijan

Vozilo vukovarskih registarskih oznaka zaustavljeno je na državnoj cesti D519, u blizini poljoprivrede farme 'Lovas', a u njemu je, uz 26-godišnjeg vozača iz Borova, zatečeno i petero državljana Srbije bez putnih isprava.

Kriminalističkom obradom utvrđena je osnovana sumnja da su dvojica 26-godišnjaka iz Borova počinila kažnjivo djelo protuzakonitog prebacivanja osoba preko državne granice, te će se protiv njih podnijeti kaznena prijava.

Državljani Republike Srbije privedeni su na osječki Prekršajni sud, a nakon prekršajnog postupka odvedeni su u prihvatni centar za strance 'Ježevo', izvijestila je osječko-baranjska Policijska uprava.