Obavijesti Video Pretražite Navigacija
strašan napad

Otac napadnutog mladića iz Zadra otkrio nam zašto je oblijepio grad plakatima i prozvao policiju: "Nemojte na nasilje nasiljem"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otac mladića iz Zadra traži napadače na svog 21-godišnjeg sina koji je prije 10-ak dana uboden u glavu i jedva je preživio te je upozoravao da policija pokušava zataškati slučaj. Za informacije je ponudio i nagradu, a nama je otkrio zašto je grad oblijepio plakatima.

"Muška osoba visine do 175 cm, crn – tamnosmeđe kose koji je u petak 12.11.2021. na subotu 13.11.2021. ispred Medicinske škole izvršio krivično djelo ubojstva u pokušaju, s tim što je mladiću od 21 godinu prišao s leđa i zadao mu teške tjelesne ozlijede oštrim predmetom (nožem, bodežom) u predjelu glave iza lijevog uha, gdje je mladić jedva preživio nakon višesatne operacije. Doslovno ga je 1 milimetar dijelio od sigurne smrti. Policija o svemu šuti i nije ništa objavila u novinama niti na portalima što budi veliku sumnju da očito kriju počinitelja. Mole se svi koji su bili tu večer ili imaju bilo kakva saznanja o tom nemilom događaju kako bi se došlo do počinitelja djela da obavijeste obitelj koja nudi nagradu i potpunu anonimnost. Hvala", piše u porukama zalijepljenima na oglasne ploče na više mjesta u gradu.

Policija nam je objasnila kako nije odmah izvijestila o napadu koji se dogodio oko 2:30 u noći s 12. na 13. studenog zbog dinamike kriminalističkog istraživanja o tome što se točno dogodilo i tko je sudjelovao.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna teška nesreća kod zadra Vozač saniteta izgubio kontrolu nad vozilom i sletio s ceste: Jedna osoba poginula na licu mjestu

Mladić je u međuvremenu izašao iz bolnice, oporavlja se i policija je s njim obavila razgovor kao i s još nekoliko osoba.

"Obavljeno je više razgovora i istraživanje se nastavlja", kazali su za DNEVNIK.hr iz zadarske policije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nasilje na prosvjedu Pučka pravobraniteljica osudila napade na novinare: "Nužno je da policija i po potrebi DORH pravovremeno i detaljno istraže ove događaje"

S ocem Joškom Štefanićem razgovarala je reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Jurišić koja ga je pitala zašto je grad oblijepio plakatima. 

"Da potaknem jer vidim da policija ništa ne radi. Razmišljao sam, nema mi druge nego to napravit. Ili će netko, nekoga će peći savjest pa će nazvati. Na telefon. Kontam nekoga će zapeć savjest, neku djevojku, nekog dečka. Pa će mi javit, na kraju krajeva netko će vidit. Pošteni građanin, novinar, i na kraju je tako i ispalo", rekao je Štefanić i dodao: "Reka san svima, nemojte na nasilje nasiljem. Ako doznate, odvedite ga na policiju, nemojte uzimati Zakon u svoje ruke".

Cijeli razgovor Sanje Jurišić s obitelj Štefanić pogledajte večeras u Dnevniku Nove TV u 19:15.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene