Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Polio ih benzinom

Oslobođen za pokušaj ubojstva iako je zapalio dvojicu policajaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kristijan Keleminović, koji je sredinom svibnja prošle godine polio benzinom i zapalio dvojicu policajaca, oca i sebe, danas je na zagrebačkom Županijskom sudu oslobođen optužbi za pokušaj teškog ubojstva policajaca, ali je osuđen na tri godine zbog nedjela protiv opće sigurnosti.

Kako je oslobođen optužbi za pokušaj teškog ubojstva policajaca koji su zbog njega pretrpjeli opekline drugog i trećeg stupnja na većini tijela zagrebačko županijsko državno odvjetništvo najavilo je žalbu na oslobađajući dio presude, kao i sudsku odluku da se Keleminoviću ukine istražni zatvor u kojemu je u posljednjih godinu dana, odnosno od kada je izašao s liječenja zbog opeklina.

Pročitajte i ovo Uhićen ubojica - 1 Prijeti mu visoka kazna DORH podigao optužnicu protiv policajca koji je ubio studenticu u Osijeku Ilustracija Ostavljena djeca Tijelo nestalog dječaka (13) pronašli zakopano u napuštenom povrtnjaku: Prije smrti prebacio je novac s računa

Keleminović je nedjelo zbog kojega mu je suđeno počinio tijekom intervencije policajaca koji su u njegovu kuću u sesvetskom Belovaru pozvani zbog obiteljskog nasilja. On je prije toga navodno prijetio samozapaljenjem, a kad su policajci došli intervenirati polio je benzin po njima, ocu i sebi te opuškom izazvao požar.

Policajci Marko Lasić i Pero Jeleč su nakon toga s teškim opeklinama u bolnici proveli nekoliko tjedana, dok je Keleminović gotovo četiri mjeseca proveo u zagrebačkoj Klinici za traumatologiju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene