Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kristijan Keleminović, koji je sredinom svibnja prošle godine polio benzinom i zapalio dvojicu policajaca, oca i sebe, danas je na zagrebačkom Županijskom sudu oslobođen optužbi za pokušaj teškog ubojstva policajaca, ali je osuđen na tri godine zbog nedjela protiv opće sigurnosti.


Kako je oslobođen optužbi za pokušaj teškog ubojstva policajaca koji su zbog njega pretrpjeli opekline drugog i trećeg stupnja na većini tijela zagrebačko županijsko državno odvjetništvo najavilo je žalbu na oslobađajući dio presude, kao i sudsku odluku da se Keleminoviću ukine istražni zatvor u kojemu je u posljednjih godinu dana, odnosno od kada je izašao s liječenja zbog opeklina.

Vezani članci Upaljač u ruci, ilustracija Pokušaj ubojstva u Istri: Napao 39-godišnjaka pa ga zapalio, uz garažu izgorijela i dva automobila Policija pronašla tijelo u dvorištu obiteljske kuće Detalji brutalnog ubojstva: Sin se posvađao s majkom pa uzeo nož i počeo je ubadati...

Keleminović je nedjelo zbog kojega mu je suđeno počinio tijekom intervencije policajaca koji su u njegovu kuću u sesvetskom Belovaru pozvani zbog obiteljskog nasilja. On je prije toga navodno prijetio samozapaljenjem, a kad su policajci došli intervenirati polio je benzin po njima, ocu i sebi te opuškom izazvao požar.

Policajci Marko Lasić i Pero Jeleč su nakon toga s teškim opeklinama u bolnici proveli nekoliko tjedana, dok je Keleminović gotovo četiri mjeseca proveo u zagrebačkoj Klinici za traumatologiju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook